Великдень є довгоочікуваним святом весни, символізує перемогу добра над злом. З цим світлим святковим днем несеться віра з надією і любов’ю. У людях добрі почуття пробуджуються і душевна теплота.
Що приготувати на великдень 2016?
У святковий день прийнято організовувати рясне застілля. З давніх часів на великодньому столі було різноманітність красивих і ситних страв. Великодній стіл в багатих будинках ломився від 48 різних страв. Запікалася четверговая сіль, фарбувалися і розписувалися курячі яєчка, які укладалися на овес або пшеницю, вирощену для свята. Готувалася великдень, пекли млинці, паски. З великодніх пряників робили фігурки голубів, зайців, яєчок. На гаряче подавався запечений баран, стегенця та телятинка. Страви з риби були відсутні на святковому столі.
Особливе значення віддавали обрядової їжі – паски з сиром, фарбованим курячим яєчках і куличикам. Ці страви обов’язково присутні в кожному будинку, навіть не найбагатшому. У наш час практично будь-яка сім’я володіє власними секретами приготування пасок і пасочок.
Рецепти на великдень 2016
У світі існує безліч різних рецептів великодніх страв. Паска готується з горішками, приправами, цукатами і свіжими фруктами, варенням і солодкими підливками, ромом, вином, та іншими незвичайними інгредієнтами. Великдень є святом, коли господині можуть скористатися всією своєю фантазією для приготування ідеальних страв.
Що готувати на великдень 2016 вирішувати вам. Рецептів великодніх страв існує дуже багато. Ви можете вибрати прості і смачні страви, і порадувати своїх близьких людей.
Закуска з шинкою і сиром
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад продуктів для закуски з шинкою і сиром:
- 1. 10 тарталеток.
- 2. 150 г шинки.
- 3. 150 г твердого сиру.
- 4. 50 г майонезу.
- 5. 100 г печериць.
- 6. Сіль.
- 7. Перець.
Приготування закуски з шинкою і сиром
Щоб тарталетки не розмокли, начинку рекомендується викладати перед подачею.
Холодець з курки
Час приготування – 6 ч.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для холодцю з курочки:
- 1. 150 г моркви.
- 2. 5 г кінзи.
- 3. 1 курочка.
- 4. 2 яйця.
- 5. 5 горошин чорного перцю.
- 6. 5 зубч. часнику.
- 7. 4 лаврових листочка.
- 8. 1 ч. л. солі.
- 9. 2 ст. л. желатину.
Приготування холодцю з курочки
Часник, морква і цибуля очищаються і додаються до м’яса. Вміст каструлі вариться ще півгодини.
Яйця відварюють, охолоджують і очищаються від шкаралупи.
З бульйону дістається варена морквина, цибуля і часник.
Яйця розрізають на 2 половинки і викладаються на курочку.
З ним відмінно поєднується гірчиця або хрін.
Що приготувати на великдень 2016 на гаряче?
Тушковані свинячі реберця з картоплею ♥
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для тушкованих свинячих реберець з картоплею:
- 1. 500 г свинячих реберець.
- 2. 4 картоплини.
- 3. 1 цукіні.
- 4. 1 цибулина.
- 5. 1 морквина.
- 6. 5 ст. л. білого сухого вина (або води).
- 7. 3 ст. л. томатного соусу.
- 8. 4 ст. л. оливкової олії.
- 9. Сіль.
- 10. Приправи.
Приготування тушкованих свинячих реберець з картоплею
Спочатку обсмажується подрібнена цибулина з морквою.
Обсмажені продукти заливаються вином, перемішуються.
Томатна паста змішується з вмістом сковорідки. Потім виливається вода, щоб інгредієнти змогли тушкуватися. Блюдо тушкується до готовності реберець і картоплі.
Купати на сковорідці
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад продуктів для купатов на сковорідці:
1. 1 кг курячого філе.
2. 1 кишка свині.
3. 4 зубч. часнику.
4. Приправи.
5. Сіль.
Приготування купатов на сковорідці
Курка нарізається дрібними шматочками, але не перекручується за допомогою м’ясорубки, щоб ковбаски були соковитіше. Часник нарізати дрібними шматочками і додати до м’яса. Інгредієнти солятся, приправляють за смаком, перемішуються і залишаються просочуватися.
Очищена свиняча кишка фарширується замаринованной куркою. Ковбаски робляться невеликого розміру. Щоб під час смаження ковбаски не розвалювалися, рекомендується опустити їх в гарячу воду на кілька хвилин. Після цього купати обсмажують на розпеченій сковорідці з олією. До страви подається гострий або кислий грузинський соус.
Зрази з свинини
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад продуктів для зраз з свинини:
1. 20 г панірувальних сухарів.
2. 150 г білого хліба.
3. Сіль.
4. 1 яйце.
5. 300 г печериць.
6. 200 г цибулі.
7. 40 мл олії соняшника.
8. 500 г свинини.
9. Чорний перець.
Приготування зраз з свинини
М’ясна м’якоть, цибулю і замочений в молоці білий хліб використовуються для приготування фаршу. Всі інгредієнти перекручуються за допомогою м’ясорубки. Фарш змішують з яйцем, солиться і перчится. Для найніжніших зраз фарш ретельно вимішується.
Отриманий фарш використовується для формування коржів, посередині кладуть обсмажені гриби. Формуються зрази і панируются в сухариках. Зрази обсмажують на сковорідці з олією до рум’яної скоринки, зменшується потужність вогню. Сковорідка накривається кришкою. Блюдо гаситься ще пару хвилин до готовності.