Гороховий суп з копченими реберцями
Набір продуктів:
- масло пісне;
- картопля — 2 шт.;
- реберця свинячі — 350 г;
- горох лущений (половинки) — 80 г;
- цибуля ріпчаста;
- морква;
- сіль, перець.
Особливості приготування:
- Ретельно промиваємо горох під струменем води, поки вона не стане прозорою, залишаємо продукт в рідині. До обіду ще раз влаштовуємо жовтим половинкам «водні процедури».
- Копчені реберця рубаємо невеликими шматками, обсмажуємо в олії до рожевого кольору. Аромат витає по кухні — приголомшливий!
- Викладаємо в каструлю м’ясо, з допомогою силіконової лопатки відправляємо в посуд весь вміст сковороди. Заливаємо продукти двома літрами бутильованої води.
- Варимо продукти півгодини, потім додаємо горох. Перемішуємо компоненти супу, продовжуємо приготування ще 15 хвилин, не забуваючи знімати піну.
- Тепер викладаємо нарізану кубиками картоплю, нарізані соломкою й обсмажені в олії овочі: цибулю і моркву. Приправляємо суп сіллю і перцем, варимо до готовності коренеплодів.
Подаємо першу страву в порційних тарілках, посипаємо їжу свіжою зеленню.