Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів

Гороховий суп з копченими реберцями

Набір продуктів:

  • масло пісне;
  • картопля — 2 шт.;
  • реберця свинячі — 350 г;
  • горох лущений (половинки) — 80 г;
  • цибуля ріпчаста;
  • морква;
  • сіль, перець.

Особливості приготування:

  • Ретельно промиваємо горох під струменем води, поки вона не стане прозорою, залишаємо продукт в рідині. До обіду ще раз влаштовуємо жовтим половинкам «водні процедури».
  • Копчені реберця рубаємо невеликими шматками, обсмажуємо в олії до рожевого кольору. Аромат витає по кухні — приголомшливий!
  • Викладаємо в каструлю м’ясо, з допомогою силіконової лопатки відправляємо в посуд весь вміст сковороди. Заливаємо продукти двома літрами бутильованої води.
  • Варимо продукти півгодини, потім додаємо горох. Перемішуємо компоненти супу, продовжуємо приготування ще 15 хвилин, не забуваючи знімати піну.
  • Тепер викладаємо нарізану кубиками картоплю, нарізані соломкою й обсмажені в олії овочі: цибулю і моркву. Приправляємо суп сіллю і перцем, варимо до готовності коренеплодів.

Подаємо першу страву в порційних тарілках, посипаємо їжу свіжою зеленню.

Дивіться також:  Холодець в мультиварці – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху