Корисна кукурудзяна каша з гарбузом
Набір продуктів:
- свіже молоко — 150 мл;
- масло вершкове та олію — по 25 і 20 м відповідно;
- солодка гарбуз — 150 г;
- крупа кукурудзяна — 50 г;
- питна вода — 150 мл
Особливості приготування:
- Гарбуз ретельно промиваємо, промокаємо паперовими рушниками. Зрізаємо гострим ножем тверду кірку, з допомогою ложки добре выскабливаем насіння разом з волокнами. Нарізаємо овоч невеликими кубиками.
- Кладемо в сотейник обидва види олії, викладаємо шматочки жовтого плода, обсмажуємо 5 хвилин, постійно помішуючи продукт.
- Тепер вливаємо половину обсягу молока, зменшуємо нагрівання, приправляємо страву сіллю, тушкуємо ще 6 хвилин на слабкому вогні.
- Далі з’єднуємо овочевий склад з кукурудзяною крупою, розбавляємо масу рештою молока. При бажанні всипаємо потрібну кількість звичайного цукру або подслащиваем їжу медом.
- Продовжуємо приготування ще 10 хвилин в закритому вигляді, після чого припиняємо подачу вогню, закутуємо посуд рушником.
Через 20 хвилин кукурудзяна каша з гарбузом складе наш приголомшливо смачний сніданок, заряджає на весь день бадьорим і радісним настроєм.