В мультиварці
Мультиварка відмінно справляється з приготуванням різноманітних страв з курки. Для цього підійде будь-яка модель пристрою.
Холодець з курки в мультиварці
Інгредієнти: ціла тушка курки приблизно на 1,5 кг, 2 цибулини, 1 кг курячих лапок, 3 лаврових листочка, середня морква, часник, сіль.
- Лапки промиваються, позбавляються від кігтів, зачищаються. Далі їх потрібно замочити в холодній воді на пару годин. Окремо в крижаній рідини замочується і розрубана на шматки куряча тушка.
- Вимочене м’ясо перекладається в чашу пристрою. Туди ж відправляються інші перераховані в рецепті компоненти без часнику. Овочі – цілком.
- Вміст «розумної каструлі» заливається рідиною, щоб вона повністю покрила продукти.
- У режимі, призначеному для гасіння, майбутній холодець нудиться 4-4,5 години.
- Хвилин за 20 до готовності додається подрібнений часник. Бульйон пробується на смак. При необхідності його можна досолити. Якщо вас мучать сумніви про те, застигне чи холодець, на цьому етапі розчиніть в половині склянки бульйону трохи желатину і вилийте його в чашу мультиварки.
- З кісток знімається м’ясо, овочі і лаврушка викидаються.
- Бульйон ретельно проціджують.
- М’ясні волокна розкладаються по пиалкам і заливаються рідиною з попереднього кроку.
Готовий холодець з курки залишається в прохолоді на всю ніч для застигання.
Смачний плов з куркою
Інгредієнти: півкіло м’яса птиці, по 180 г цибулі і моркви, 4-6 часникових зубків, 2 мультиварочных склянки рису і в 2 рази більше води, сіль, набір спецій для плову.
- В режимі «Випічка» без кришки спочатку обсмажуються середні шматочки курятини. Далі вони вже готуються з подрібненими овочами ще 10-12 хвилин.
- Поверх піджарки висипається промитий рис, розкладаються цілі часникові зубки. Додається сіль і приправи.
- На продукти виливається вода.
Плов з курки за таким рецептом буде готуватися у відповідній програмі до її завершення.
Бешбармак з курки в мультиварці
Інгредієнти: куряча тушка, 5 репчатых цибулин, 380 г спеціальної локшини, 3-4 листочки лавра, 30 г свіжого кропу, сіль, спеції.
- Курка ріжеться на шматки, укладається в чашу пристрою разом з сіллю, 2 цілими луковками, лаврушкой, спеціями. Зверху продукти повністю заливаються водою і готуються 70 хвилин у програмі «Суп».
- З бульйону витягується гуща. М’ясо знімається з кісток і ділиться на волокна, а все решта викидається. Бульйон, що залишився доводиться до кипіння. У нього по черзі опускаються тонкі кільця цибулі приблизно на 30 сек.
- У бульйоні відварюється і спеціальна локшина для бешбармака, згідно інструкції.
- На плоске блюдо спочатку викладається локшина. Зверху розподіляється куряче м’ясо і цибулю.
Готовий бешбармак з курки прикрашається подрібненим кропом і подається до столу.
Легкий курячий суп з вермішеллю
Інгредієнти: 270 г курятини, дрібна сіль, цибулина, 80 г вермішелі-павутинки, морквина, 2 л очищеної води, 3 бульби картоплі, 3 стебла зеленої цибулі, суміш перців.
- У чаші «розумної каструлі» у програмі випічки обсмажуються довільно подрібнені цибуля та морква.
- Коли ці інгредієнти «зазолотятся» до них, викладаються шматочки курячого м’яса і соломка картоплі.
- Відразу після цього вливається вода, додаються перчики і сіль.
- У програмі «Суп» частування буде варитися 60-70 хвилин.
- За 6-7 хвилин до готовності страву висипається вермішель.
Подається суп з подрібненою зеленою цибулею.
Дієтичне куряче філе на пару
Інгредієнти: 2 грудки, 1 л очищеної води.
- З грудки знімається філе, з якого потрібно зрізати всі плівки.
- Птах викладається на спеціальну підставку для приготування на пару.
- У чашу приладу виливається гаряча вода. Зверху встановлюється піддон з м’ясом.
Під кришкою птах готується 40-45 хвилин у програмі «На пару».
Тушкована курка зі сметаною і часником
Інгредієнти: середня тушка курки, половина склянки жирної сметани, сіль, 5-6 часточок часнику, 5 ст. л. просіяного борошна, склянку очищеної води, суміш перців.
- Птах рубається середніми шматками, натирається сіллю і перцем, обвалюється в борошні. Далі скибочки до зарум’янювання смажаться у відповідній програмі на невеликій кількості олії. Їх треба викладати в чашу в один шар і готувати порційно.
- Вся курка складається в ємність, до неї додається сметана і роздавлений часник.
- Після перемішування продуктів активується режим «Гасіння» на 60-70 хвилин.
Точний час приготування страви залежить від розміру м’ясних шматків.
Відбивні з сиром в мультиварці
Інгредієнти: велика куряча грудка, 80 г сиру, сіль, суміш приправ, склянка борошна найвищого гатунку, 3 великі ложки майонезу, 3 сирих яйця.
- М’ясо ріжеться однаковими рівними шматочками, відбивається. Скибочки солятся, присипаються приправами.
- Яйця збиваються, до них поступово підсипається борошно.
- Сир нарізати на шматочки за розміром відбивних.
- В чаші пристрою розігрівається масло. У нього викладаються скибочки м’яса, однією стороною занурені в кляр (саме цією частиною вони опускаються в масло).
- Зверху відбивною розташовується шматочок сиру і виливається ще трохи кляру.
- У програмі «Випічка» страва обсмажується з двох сторін.
Подається готове блюдо з рисом або овочами.
Курячі гомілки в італійському стилі
Інгредієнти: 6 гомілок, 2 солодких перцю різних кольорів, 5 помідорів, часнику, 2 цибулини, по парі гілочок майорану, розмарину, стакан томатного соку (густого), сіль.
- Спочатку у відповідному режимі зі всіх сторін обсмажуються гомілки, натерті сіллю.
- Далі до м’яса висипаються кільця цибулі, рубаний часник, соломка перців. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
- У чашу пристрою завантажуються подрібнені томати.
- Зверху виливається сік з помідорів, додається счищенный зі стебел розмарин, майоран.
- Програма випічки запускається на 40-45 хвилин.
Подається частування разом з підливою, що утворилася.
Тушкована з грибами і картоплею
Інгредієнти: 4 картопляні бульби, 380 г курячого філе, морква, 130 г свіжих печериць, 1 ст. л. томатної пасти, сіль, суміш мелених перців, ріпчаста цибулина.
- Дрібно нарізане м’ясо злегка обсмажується у відповідному режимі. До курятині відправляються все довільно подрібнені овочі, гриби. Разом компоненти 8-9 хвилин нудяться при частому помішуванні. За цей час вони повинні злегка розм’якнути.
- Далі у ємність наливають невелику кількість води з сіллю, сухими перцем і томатною пастою.
- Блюдо нудиться до розварювання картоплі в програмі «Гасіння».
Готове частування подається до столу гарячими з домашнім хлібом.
Макарони з куркою в мультиварці
Інгредієнти: 270 г курячого філе, 170 г ріпчастої цибулі, зубок часнику, 3 склянки сухих макаронів, 2,5 ст. очищеної води, сіль, мелений перець.
- У програмі для смаження 13 хвилин під закритою кришкою готуються невеликі шматочки філе.
- За 3-4 хвилини до закінчення режиму до м’яса відправляються полуколечки цибулі і шматочки часнику. Продукти обсмажуються разом. Маса солиться і перчится за смаком.
- Далі в ємність всипати сухі макаронні вироби і заливається некипяченая вода.
Страва готується в програмі «Спагетті» до відповідного сигналу.