Що приготувати з курки — 42 рецепта приготування в домашніх умовах

В мультиварці

Мультиварка відмінно справляється з приготуванням різноманітних страв з курки. Для цього підійде будь-яка модель пристрою.

Холодець з курки в мультиварці

Інгредієнти: ціла тушка курки приблизно на 1,5 кг, 2 цибулини, 1 кг курячих лапок, 3 лаврових листочка, середня морква, часник, сіль.

  • Лапки промиваються, позбавляються від кігтів, зачищаються. Далі їх потрібно замочити в холодній воді на пару годин. Окремо в крижаній рідини замочується і розрубана на шматки куряча тушка.
  • Вимочене м’ясо перекладається в чашу пристрою. Туди ж відправляються інші перераховані в рецепті компоненти без часнику. Овочі – цілком.
  • Вміст «розумної каструлі» заливається рідиною, щоб вона повністю покрила продукти.
  • У режимі, призначеному для гасіння, майбутній холодець нудиться 4-4,5 години.
  • Хвилин за 20 до готовності додається подрібнений часник. Бульйон пробується на смак. При необхідності його можна досолити. Якщо вас мучать сумніви про те, застигне чи холодець, на цьому етапі розчиніть в половині склянки бульйону трохи желатину і вилийте його в чашу мультиварки.
  • З кісток знімається м’ясо, овочі і лаврушка викидаються.
  • Бульйон ретельно проціджують.
  • М’ясні волокна розкладаються по пиалкам і заливаються рідиною з попереднього кроку.

Готовий холодець з курки залишається в прохолоді на всю ніч для застигання.

Смачний плов з куркою

Інгредієнти: півкіло м’яса птиці, по 180 г цибулі і моркви, 4-6 часникових зубків, 2 мультиварочных склянки рису і в 2 рази більше води, сіль, набір спецій для плову.

  • В режимі «Випічка» без кришки спочатку обсмажуються середні шматочки курятини. Далі вони вже готуються з подрібненими овочами ще 10-12 хвилин.
  • Поверх піджарки висипається промитий рис, розкладаються цілі часникові зубки. Додається сіль і приправи.
  • На продукти виливається вода.

Плов з курки за таким рецептом буде готуватися у відповідній програмі до її завершення.

Дивіться також:  Кабачкова ікра – 15 рецептів ікри

Бешбармак з курки в мультиварці

Інгредієнти: куряча тушка, 5 репчатых цибулин, 380 г спеціальної локшини, 3-4 листочки лавра, 30 г свіжого кропу, сіль, спеції.

  • Курка ріжеться на шматки, укладається в чашу пристрою разом з сіллю, 2 цілими луковками, лаврушкой, спеціями. Зверху продукти повністю заливаються водою і готуються 70 хвилин у програмі «Суп».
  • З бульйону витягується гуща. М’ясо знімається з кісток і ділиться на волокна, а все решта викидається. Бульйон, що залишився доводиться до кипіння. У нього по черзі опускаються тонкі кільця цибулі приблизно на 30 сек.
  • У бульйоні відварюється і спеціальна локшина для бешбармака, згідно інструкції.
  • На плоске блюдо спочатку викладається локшина. Зверху розподіляється куряче м’ясо і цибулю.

Готовий бешбармак з курки прикрашається подрібненим кропом і подається до столу.

Легкий курячий суп з вермішеллю

Інгредієнти: 270 г курятини, дрібна сіль, цибулина, 80 г вермішелі-павутинки, морквина, 2 л очищеної води, 3 бульби картоплі, 3 стебла зеленої цибулі, суміш перців.

  • У чаші «розумної каструлі» у програмі випічки обсмажуються довільно подрібнені цибуля та морква.
  • Коли ці інгредієнти «зазолотятся» до них, викладаються шматочки курячого м’яса і соломка картоплі.
  • Відразу після цього вливається вода, додаються перчики і сіль.
  • У програмі «Суп» частування буде варитися 60-70 хвилин.
  • За 6-7 хвилин до готовності страву висипається вермішель.

Подається суп з подрібненою зеленою цибулею.

Дієтичне куряче філе на пару

Інгредієнти: 2 грудки, 1 л очищеної води.

  • З грудки знімається філе, з якого потрібно зрізати всі плівки.
  • Птах викладається на спеціальну підставку для приготування на пару.
  • У чашу приладу виливається гаряча вода. Зверху встановлюється піддон з м’ясом.

Під кришкою птах готується 40-45 хвилин у програмі «На пару».

Дивіться також:  Картопляні котлети – 10 рецептів приготування

Тушкована курка зі сметаною і часником

Інгредієнти: середня тушка курки, половина склянки жирної сметани, сіль, 5-6 часточок часнику, 5 ст. л. просіяного борошна, склянку очищеної води, суміш перців.

  • Птах рубається середніми шматками, натирається сіллю і перцем, обвалюється в борошні. Далі скибочки до зарум’янювання смажаться у відповідній програмі на невеликій кількості олії. Їх треба викладати в чашу в один шар і готувати порційно.
  • Вся курка складається в ємність, до неї додається сметана і роздавлений часник.
  • Після перемішування продуктів активується режим «Гасіння» на 60-70 хвилин.

Точний час приготування страви залежить від розміру м’ясних шматків.

Відбивні з сиром в мультиварці

Інгредієнти: велика куряча грудка, 80 г сиру, сіль, суміш приправ, склянка борошна найвищого гатунку, 3 великі ложки майонезу, 3 сирих яйця.

  • М’ясо ріжеться однаковими рівними шматочками, відбивається. Скибочки солятся, присипаються приправами.
  • Яйця збиваються, до них поступово підсипається борошно.
  • Сир нарізати на шматочки за розміром відбивних.
  • В чаші пристрою розігрівається масло. У нього викладаються скибочки м’яса, однією стороною занурені в кляр (саме цією частиною вони опускаються в масло).
  • Зверху відбивною розташовується шматочок сиру і виливається ще трохи кляру.
  • У програмі «Випічка» страва обсмажується з двох сторін.

Подається готове блюдо з рисом або овочами.

Курячі гомілки в італійському стилі

Інгредієнти: 6 гомілок, 2 солодких перцю різних кольорів, 5 помідорів, часнику, 2 цибулини, по парі гілочок майорану, розмарину, стакан томатного соку (густого), сіль.

  • Спочатку у відповідному режимі зі всіх сторін обсмажуються гомілки, натерті сіллю.
  • Далі до м’яса висипаються кільця цибулі, рубаний часник, соломка перців. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
  • У чашу пристрою завантажуються подрібнені томати.
  • Зверху виливається сік з помідорів, додається счищенный зі стебел розмарин, майоран.
  • Програма випічки запускається на 40-45 хвилин.
Дивіться також:  Гарбуз з м’ясом – 7 рецептів приготування

Подається частування разом з підливою, що утворилася.

Тушкована з грибами і картоплею

Інгредієнти: 4 картопляні бульби, 380 г курячого філе, морква, 130 г свіжих печериць, 1 ст. л. томатної пасти, сіль, суміш мелених перців, ріпчаста цибулина.

  • Дрібно нарізане м’ясо злегка обсмажується у відповідному режимі. До курятині відправляються все довільно подрібнені овочі, гриби. Разом компоненти 8-9 хвилин нудяться при частому помішуванні. За цей час вони повинні злегка розм’якнути.
  • Далі у ємність наливають невелику кількість води з сіллю, сухими перцем і томатною пастою.
  • Блюдо нудиться до розварювання картоплі в програмі «Гасіння».

Готове частування подається до столу гарячими з домашнім хлібом.

Макарони з куркою в мультиварці

Інгредієнти: 270 г курячого філе, 170 г ріпчастої цибулі, зубок часнику, 3 склянки сухих макаронів, 2,5 ст. очищеної води, сіль, мелений перець.

  • У програмі для смаження 13 хвилин під закритою кришкою готуються невеликі шматочки філе.
  • За 3-4 хвилини до закінчення режиму до м’яса відправляються полуколечки цибулі і шматочки часнику. Продукти обсмажуються разом. Маса солиться і перчится за смаком.
  • Далі в ємність всипати сухі макаронні вироби і заливається некипяченая вода.

Страва готується в програмі «Спагетті» до відповідного сигналу.

Прокрутка до верху