Найсмачніші рецепти шашликів зі свинини
У наступних рецептах звертаємо увагу на способи маринування м’яса для улюбленої страви.
Шашлик зі свинини в пиві
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг;
- цибулина;
- перець, коріандр, пряні трави підбираємо за своїм смакам.
- пиво — 0,5 л.
Приготування:
- Викладаємо в чашу нарізане м’ясо, додаємо кільця цибулі, прянощі і спеції, очікуємо 30 хв., потім вливаємо свіже пиво. Його не потрібно багато — тільки для просочення всіх компонентів. М’ясо солимо перед використанням.
- Через пару годин нанизуємо замариновані шматочки шашлику на шампури, чергуючи свинину з кільцями цибулі (і іншими улюбленими продуктами).
- Обсмажуємо до 20 хвилин, періодично перевертаємо, збризкуємо ароматною сумішшю.
Шашлик в маринаді на кефірі
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг;
- кефір (1% жирності) — 0,5 л;
- цибулина, приправи і спеції для шашлику.
Приготування:
Вибираючи для маринування кефір, враховуємо жирність м’яса та кисломолочного складу.
Чим постнее м’ясний продукт, тим більшою жирністю повинен володіти напій.
Поміщаємо в каструлю м’ясні шматки і нарізану цибулю. Трохи розминаємо колечка овоча руками, додаємо приправи і прянощі, вливаємо кефір, відправляємо продукти в холодильник на 8 годин.
Шашлик зі свинини в лимонному соці
Інгредієнти:
- свиняча шийка — 1 кг;
- гілочки розмарину — 2 шт.;
- цибулини — 2 шт.;
- лимони — 4 шт.;
- суміш пряних трав.
Приготування:
Подрібнюємо блендером нарізану цибулю і вичавлюємо сік, який з’єднуємо з лимонним соком. Траву і приправу истолчем в ступі, змішаємо з іншими компонентами маринаду. Занурюємо шматочки свинини в приготовлений склад. Через кілька годин віджимаємо м’ясо від соку і готуємо шашлик звичним способом.
Як смачно замаринувати м’ясо з майонезом і цибулею
Інгредієнти:
- майонез — 150 г на 1 кг м’яса;
- цибулини — 2 шт.;
- грузинська аджика, суміш перців — по 1 ч. л.;
- зубки часнику — 2 шт.;
- сіль — 0,5 ч. л.
Приготування:
Для кращого маринаду вибираємо максимально натуральний майонез, не плутаючи з різноманітними соусами і загусниками. Подрібнюємо часник, з’єднуємо свіжий майонез з приправами, сіллю і кільцями цибулі. Руками все перемішуємо, накриваємо, залишаємо маринуватися.
Класичний шашлик зі свинини з оцтом
Інгредієнти:
- свинина 2 кг;
- цибулини — 2 шт.;
- свіже олію (соняшникова чи оливкова) — 2 ст. л.;
- есенція оцтова (70%) — 1 ч. л.;
- бутильована вода — 150 мл;
- приправи для шашликів.
Приготування:
Нарізаємо кільцями цибулю, трохи його перетираємо. Додаємо з’єднану з водою есенцію, масло, приправи і спеції, щіпку солі. Викладаємо шматки м’яса, перемішуємо склад, відправляємо свинину маринуватися на всю ніч у холодильник.
Ніжне м’ясо, замариноване в мінеральній воді
Інгредієнти для 3 кг свинячої шийки:
- мінералка — 1 л;
- цибуля — 1 кг;
- масло — 40 г;
- спеції і приправи — за смаком.
Приготування:
Поміщаємо в емальовану ємність крупно нашатковану цибулю, з’єднуємо його зі спеціями, ретельно перемішуємо руками. Заливаємо мінеральну воду, занурюємо шматочки м’яса в пряний складу. Через кілька годин свиняча шийка постане в кращому вигляді для отримання самого соковитого і ароматного шашлику.
Познайомившись з представленими рецептами різноманітних страв, питань про те, що приготувати зі свинини, виникати не буде довгий час. Ну а ми скоро підберемо чергову «порцію» нових смакоти!