Що приготувати з свинини? 40 рецептів в домашніх умовах

Найсмачніші рецепти шашликів зі свинини

У наступних рецептах звертаємо увагу на способи маринування м’яса для улюбленої страви.

Шашлик зі свинини в пиві

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • цибулина;
  • перець, коріандр, пряні трави підбираємо за своїм смакам.
  • пиво — 0,5 л.

Приготування:

  • Викладаємо в чашу нарізане м’ясо, додаємо кільця цибулі, прянощі і спеції, очікуємо 30 хв., потім вливаємо свіже пиво. Його не потрібно багато — тільки для просочення всіх компонентів. М’ясо солимо перед використанням.
  • Через пару годин нанизуємо замариновані шматочки шашлику на шампури, чергуючи свинину з кільцями цибулі (і іншими улюбленими продуктами).
  • Обсмажуємо до 20 хвилин, періодично перевертаємо, збризкуємо ароматною сумішшю.

Шашлик в маринаді на кефірі

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • кефір (1% жирності) — 0,5 л;
  • цибулина, приправи і спеції для шашлику.

Приготування:

Вибираючи для маринування кефір, враховуємо жирність м’яса та кисломолочного складу.

Чим постнее м’ясний продукт, тим більшою жирністю повинен володіти напій.

Поміщаємо в каструлю м’ясні шматки і нарізану цибулю. Трохи розминаємо колечка овоча руками, додаємо приправи і прянощі, вливаємо кефір, відправляємо продукти в холодильник на 8 годин.

Шашлик зі свинини в лимонному соці

Інгредієнти:

  • свиняча шийка — 1 кг;
  • гілочки розмарину — 2 шт.;
  • цибулини — 2 шт.;
  • лимони — 4 шт.;
  • суміш пряних трав.

Приготування:

Подрібнюємо блендером нарізану цибулю і вичавлюємо сік, який з’єднуємо з лимонним соком. Траву і приправу истолчем в ступі, змішаємо з іншими компонентами маринаду. Занурюємо шматочки свинини в приготовлений склад. Через кілька годин віджимаємо м’ясо від соку і готуємо шашлик звичним способом.

Як смачно замаринувати м’ясо з майонезом і цибулею

Інгредієнти:

  • майонез — 150 г на 1 кг м’яса;
  • цибулини — 2 шт.;
  • грузинська аджика, суміш перців — по 1 ч. л.;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • сіль — 0,5 ч. л.
Дивіться також:  Каша з сочевиці – 7 простих і смачних рецептів

Приготування:

Для кращого маринаду вибираємо максимально натуральний майонез, не плутаючи з різноманітними соусами і загусниками. Подрібнюємо часник, з’єднуємо свіжий майонез з приправами, сіллю і кільцями цибулі. Руками все перемішуємо, накриваємо, залишаємо маринуватися.

Класичний шашлик зі свинини з оцтом

Інгредієнти:

  • свинина 2 кг;
  • цибулини — 2 шт.;
  • свіже олію (соняшникова чи оливкова) — 2 ст. л.;
  • есенція оцтова (70%) — 1 ч. л.;
  • бутильована вода — 150 мл;
  • приправи для шашликів.

Приготування:

Нарізаємо кільцями цибулю, трохи його перетираємо. Додаємо з’єднану з водою есенцію, масло, приправи і спеції, щіпку солі. Викладаємо шматки м’яса, перемішуємо склад, відправляємо свинину маринуватися на всю ніч у холодильник.

Ніжне м’ясо, замариноване в мінеральній воді

Інгредієнти для 3 кг свинячої шийки:

  • мінералка — 1 л;
  • цибуля — 1 кг;
  • масло — 40 г;
  • спеції і приправи — за смаком.

Приготування:

Поміщаємо в емальовану ємність крупно нашатковану цибулю, з’єднуємо його зі спеціями, ретельно перемішуємо руками. Заливаємо мінеральну воду, занурюємо шматочки м’яса в пряний складу. Через кілька годин свиняча шийка постане в кращому вигляді для отримання самого соковитого і ароматного шашлику.

Познайомившись з представленими рецептами різноманітних страв, питань про те, що приготувати зі свинини, виникати не буде довгий час. Ну а ми скоро підберемо чергову «порцію» нових смакоти!

Прокрутка до верху