Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Що важливо знати на підготовчому етапі

По-перше, обов’язково дотримання технології розтоплення шоколаду, т. к. це кондитерський виріб досить-таки примхлива:

  • Робити його краще на водяній бані.
  • Використовувана посуд повинна бути ідеально сухий.
  • Ложка для розмішування підійде тільки дерев’яні або силіконова.
  • Вогонь виставляємо гранично малий.
  • Діаметр миски, в якій шоколад розтоплюють, не повинен бути кардинально менше діаметра ємності з водою, інакше пар потрапить в глазур, що вплине на якість і необхідну еластичність кінцевого продукту.
  • Дно миски з шоколадом не повинно стосуватися киплячої води.
  • Накривати готову глазур кришкою заборонено, це створить сприятливі умови для утворення конденсату, а навіть крихітна крапля води – найлютіший ворог для нашого виробу.

По-друге, важливо запам’ятати, що для приготування цього продукту не підходить шоколад:

  • пористий – за рахунок виділяється в процесі розтоплення масла, глазур не виходить рідким, а перетворюється у великий ком, що утворився з дрібних шоколадних крупинок;
  • з наповнювачами – горіхами, фруктовими прошарками, родзинками, карамельними вкрапленнями (з-за них ласощі для прикрашання тортів не вийде однорідним і текучим);
  • дешевий, сумнівної якості – кінцевий продукт виявиться відповідного виду і смаку.

Для покриття випічки підійде кулінарний або десертний шоколад, помадка або кувертюр.

Дивіться також:  Пиріг зі сливами – 11 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху