Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадна глазур з молочного шоколаду

Смачна молочна плитка від перевіреної ТМ – ідеальний варіант для розтоплення на водяній бані. Саме цей сорт використовують в базовому рецепті.

Щоб зробити шоколадну глазур:

  • Беремо від 100 до 300 г молочного шоколаду (виходячи з розмірів поверхні пирога або кількості печива, пасок).
  • Ламаємо його на дрібні шматочки.
  • Дно посуду, в якій кондитерський виріб планується розтоплювати, злегка змащуємо маслом – так шоколад не прилипне, і її згодом буде легко відмити.
  • Нагріваємо суміш на водяній бані, помішуючи кожні 40 секунд, до повної відсутності грудочок і рівномірної текучою структури. Зверніть увагу! Щоб молочний шоколад почав плавитися, досить прогріти його до 45, максимум – до 50 градусів.
  • Даємо час готовому продукту охолонути до 35 – 36 градусів, покриваємо їм десерт, фрукти та випічку.

Температура глазурі в момент нанесення вкрай важлива: якщо вона виявиться гарячої – зіпсує кондитерський виріб і буде розтікатися, холодної – стане надмірно густий і непридатною для покриття із-за втрати пластичності.

Дивіться також:  Пряники – 14 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху