Шоколадна глазур з молочного шоколаду
Смачна молочна плитка від перевіреної ТМ – ідеальний варіант для розтоплення на водяній бані. Саме цей сорт використовують в базовому рецепті.
Щоб зробити шоколадну глазур:
- Беремо від 100 до 300 г молочного шоколаду (виходячи з розмірів поверхні пирога або кількості печива, пасок).
- Ламаємо його на дрібні шматочки.
- Дно посуду, в якій кондитерський виріб планується розтоплювати, злегка змащуємо маслом – так шоколад не прилипне, і її згодом буде легко відмити.
- Нагріваємо суміш на водяній бані, помішуючи кожні 40 секунд, до повної відсутності грудочок і рівномірної текучою структури. Зверніть увагу! Щоб молочний шоколад почав плавитися, досить прогріти його до 45, максимум – до 50 градусів.
- Даємо час готовому продукту охолонути до 35 – 36 градусів, покриваємо їм десерт, фрукти та випічку.
Температура глазурі в момент нанесення вкрай важлива: якщо вона виявиться гарячої – зіпсує кондитерський виріб і буде розтікатися, холодної – стане надмірно густий і непридатною для покриття із-за втрати пластичності.