Готуємо з білого шоколаду
Це сорт шоколаду має своєрідний, м’який смак, а біла шоколадна глазур для торта виглядає ошатно і оригінально. Крім того, це можливість експериментувати, додаючи харчові барвники бажаних кольорів в процесі розтоплення. Пудрова, бірюзова, а може навіть, неонова глазур – відмінне рішення для випічки, виготовленої для дитячих свят, тематичних вечірок, «кольорових» весіль.
Специфіка приготування нічим не відрізняється від описаного в попередньому варіанті. З однією лише різницею – після того як плитка білого шоколаду растоплена, до неї додають від 2 до 5 ст. л. молока або вершків для отримання потрібної консистенції готового продукту. Заважають до повної однорідності маси. Остуджують до потрібної температури і в теплому вигляді наносять на випічку.
Така глазур підійде і для паски, замість традиційної білкової помадки. Великодня випічка вийде незвичайною, з апетитним хрускотом шоколадної «корочки».