Як приготувати шоколадну глазур з шоколаду і вершків
Цей рецепт досвідчені кулінари радять, коли кекс тріснув в процесі випічки, або ж пиріг/верхній шар торта вийшли з горбистою поверхнею.
Така шоколадна глазур густа, тягуча, добре застигаюча, а якщо додати в неї столову ложку цукрового сиропу, вона буде ще і дзеркально-блискуча.
Інгредієнти для покриття одного кексу або пирога середніх розмірів:
- 170 – 200 г шоколаду (краще всього підійде темний);
- 2/3 ст. вершків 33% жирності;
- 1 ст. л. цукрового сиропу (за бажанням).
Етапи приготування:
- Вершки нагріваємо в сотейнику на середньому вогні. Не кип’ятимо!
- Готуємо цукровий сироп.
- Шоколадну плитку ламаємо на шматочки однакових розмірів.
- В гарячі вершки, які попередньо потрібно зняти з вогню, додаємо інші компоненти. Залишаємо приблизно на 5 хвилин, щоб шоколад встиг розтопитися.
- Розмішуємо до однорідного стану віночком.
- Остиглу глазур виливаємо на поверхню десерту, розрівнюємо ножем або кондитерської лопаткою.