Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати шоколадну глазур з шоколаду і вершків

Цей рецепт досвідчені кулінари радять, коли кекс тріснув в процесі випічки, або ж пиріг/верхній шар торта вийшли з горбистою поверхнею.

Така шоколадна глазур густа, тягуча, добре застигаюча, а якщо додати в неї столову ложку цукрового сиропу, вона буде ще і дзеркально-блискуча.

Інгредієнти для покриття одного кексу або пирога середніх розмірів:

  • 170 – 200 г шоколаду (краще всього підійде темний);
  • 2/3 ст. вершків 33% жирності;
  • 1 ст. л. цукрового сиропу (за бажанням).

Етапи приготування:

  • Вершки нагріваємо в сотейнику на середньому вогні. Не кип’ятимо!
  • Готуємо цукровий сироп.
  • Шоколадну плитку ламаємо на шматочки однакових розмірів.
  • В гарячі вершки, які попередньо потрібно зняти з вогню, додаємо інші компоненти. Залишаємо приблизно на 5 хвилин, щоб шоколад встиг розтопитися.
  • Розмішуємо до однорідного стану віночком.
  • Остиглу глазур виливаємо на поверхню десерту, розрівнюємо ножем або кондитерської лопаткою.
Дивіться також:  Французька ватрушка – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху