Морозиво з шоколадною крихтою
Красиво виглядає на столі морозиво з шоколадною крихтою. Для такого десерту не потрібно додаткових прикрас, і якщо у господині немає бажання займатися декоруванням страви, можна цього і не робити. Для приготування знадобляться:
- 250-280 мл молока;
- яйце;
- 500 мл вершків;
- 80-100 г цукру-піску;
- 200-220 г натурального шоколаду.
Як робити десерт:
- Змішуємо молоко з цукровим піском і яйцем, збиваємо в блендері до однорідності.
- Тонкою цівкою вливаємо вершки і знову включаємо агрегат, встановивши мінімальну швидкість.
- Виливаємо отриману масу у форму і ставимо в камеру для заморожування на півгодини, так, щоб вона трохи «прихопилася» морозом.
- Подрібнюємо натуральний шоколад на тертці, вводимо в подмороженную масу, перемішуємо і знову прибираємо її в морозилку.
Можна доповнити таке морозиво не тільки шоколадною крихтою, але і цукатами або ягодами.