Шоколадне морозиво – 6 рецептів, як зробити смачне морозиво в домашніх умовах

Морозиво з шоколадною крихтою

Красиво виглядає на столі морозиво з шоколадною крихтою. Для такого десерту не потрібно додаткових прикрас, і якщо у господині немає бажання займатися декоруванням страви, можна цього і не робити. Для приготування знадобляться:

  • 250-280 мл молока;
  • яйце;
  • 500 мл вершків;
  • 80-100 г цукру-піску;
  • 200-220 г натурального шоколаду.

Як робити десерт:

  • Змішуємо молоко з цукровим піском і яйцем, збиваємо в блендері до однорідності.
  • Тонкою цівкою вливаємо вершки і знову включаємо агрегат, встановивши мінімальну швидкість.
  • Виливаємо отриману масу у форму і ставимо в камеру для заморожування на півгодини, так, щоб вона трохи «прихопилася» морозом.
  • Подрібнюємо натуральний шоколад на тертці, вводимо в подмороженную масу, перемішуємо і знову прибираємо її в морозилку.

Можна доповнити таке морозиво не тільки шоколадною крихтою, але і цукатами або ягодами.

Дивіться також:  Булочка бріош (brioche) – 7 рецептів дуже смачних і ніжних французьких булочок