Шоколадні цукерки з сухофруктами
Інгредієнти: по 130 г інжиру і фініків, 1 ч. л. густого натурального меду, какао-порошок, жменя світлих насіння кунжуту, плитка чорного шоколаду.
- Сухофрукти добре промиваються, позбавляються від кісточок, твердих хвостиків і нарізати невеликими шматочками.
- Насіння кунжуту висипаються на суху сковорідку і злегка обсмажують. Вони повинні змінити колір. Після такої обробки у кунжуту з’явиться приємний горіховий присмак і аромат.
- Сухофрукти подрібнюються в блендері. До них додаються кунжут і мед.
- З отриманої маси ліпляться цукерки. У кожну потрібно увіткнути зубочистку.
- Цукерки охолоджуються чверть години, а потім поливаються розтопленим шоколадом.
- Кульки викладаються на пергамент і знову прибираються на холод.
З отриманого ласощі витягуються зубочистки. Такі шоколадні цукерки своїми руками можна приготувати і з будь-яких інших сухофруктів.