Цукерки зі згущеним молоком
Інгредієнти: банку невареной згущеного молока, 25 г вершкового масла високої жирності, 3 ч. л. якісного розчинної кави, жменя свіжих лісових горіхів (обсмажених), темний шоколад для глазурі.
- У невеликій сотейник вливається вся неварені згущене молоко. До неї додаються заздалегідь розм’якшене масло і сухе кави.
- На середньому або маленькому вогні маса готується до загустіння. Потрібно її часто помішувати. Зазвичай весь процес займає від 25 до 35 хвилин. Точний час залежить від інтенсивності вогню.
- Суміш виливається в тарілку і охолоджується до щільної консистенції.
- З отриманої солодкої маси ліпляться невеликі кульки, які викладаються на обробну дошку. У середину кожного з них вдавлюється по одному смаженій лісового горіху.
- На водяній бані розчиняється шоколад. У нього по одній занурюються всі цукерки.
Ласощі забирається в прохолоду до застигання.