Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Готуємо з шоколадною пастою

Простий в своєму виконанні пиріг з шоколадною пастою готується з продуктів, взятих у наступній кількості:

  • 250 мл молока;
  • 250 г м’якого вершкового масла;
  • 250 г цукру;
  • 200 г шоколадної пасти (для легкої горіховою нотки можна взяти шоколадно-горіхову);
  • 5 г розпушувача;
  • 350 г борошна;
  • цукрова пудра для обсипання.

Приготування:

  • Всі продукти для пирога помістити в діжу міксера або в іншу ємність відповідного розміру, якщо використовується ручний, а не планетарний міксер. Перемішати склад до отримання гладкого тіста.
  • У змащеній маслом формі для випічки розподілити отриману шоколадну масу рівним шаром завтовшки не більше 1 см. Це важливо, оскільки тісто вийде досить важким, і більший його шар може просто не пропектися.
  • Пекти пиріг слід приблизно 1 годину при традиційних 180 градусах.

Подавати десерт можна, просто посипавши пудрою або зібравши в торт. Для цього прямокутний лист тіста потрібно буде розрізати на кілька рівних шматків, перемазати їх шоколадною пастою і скласти один на одного.

Дивіться також:  Лінивий пиріг – 8 рецептів на швидку руку
Прокрутка до верху