Готуємо з шоколадною пастою
Простий в своєму виконанні пиріг з шоколадною пастою готується з продуктів, взятих у наступній кількості:
- 250 мл молока;
- 250 г м’якого вершкового масла;
- 250 г цукру;
- 200 г шоколадної пасти (для легкої горіховою нотки можна взяти шоколадно-горіхову);
- 5 г розпушувача;
- 350 г борошна;
- цукрова пудра для обсипання.
Приготування:
- Всі продукти для пирога помістити в діжу міксера або в іншу ємність відповідного розміру, якщо використовується ручний, а не планетарний міксер. Перемішати склад до отримання гладкого тіста.
- У змащеній маслом формі для випічки розподілити отриману шоколадну масу рівним шаром завтовшки не більше 1 см. Це важливо, оскільки тісто вийде досить важким, і більший його шар може просто не пропектися.
- Пекти пиріг слід приблизно 1 годину при традиційних 180 градусах.
Подавати десерт можна, просто посипавши пудрою або зібравши в торт. Для цього прямокутний лист тіста потрібно буде розрізати на кілька рівних шматків, перемазати їх шоколадною пастою і скласти один на одного.