Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Смачний шоколадний пиріг на сметані

Щоб спекти смачний, трохи вологий шоколадний пиріг з вишнею та пелюстками мигдалю необхідно підготувати продукти за наступним списком:

  • 150 р сметани;
  • 4 яйця;
  • 120 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 220 – 240 г борошна;
  • 30 г какао-порошку;
  • 4 г соди;
  • 1 г ванільного порошку;
  • 300 г вишні;
  • 20 – 30 г пелюсток мигдалю;
  • 50 г білого шоколаду;
  • 45 – 50 мл вишневого соку.

Рецепт на сметані покроково:

  • З допомогою міксера перетворити яйця з цукром в пінну масу, більшу від початкового об’єму в два – три рази.
  • Після цього так само міксером слід вмішати розм’якшене масло і сметану.
  • Просіявши до рідких інгредієнтів какао-порошок, соду і борошно, на малих оборотах міксера замісити досить густе тісто.
  • Отриману шоколадну масу перекласти у форму (підійде діаметром 23 см), а зверху розподілить ягоди вишні без кісточок. Фінальний штрих — прикраса з пелюсток мигдалю.
  • Дбати пиріг повинен при 180 градусах до сухої зубочистки.

Після охолодження виріб потрібно буде полити рожевою глазур’ю з розтопленого білого шоколаду і вишневого соку.

Дивіться також:  Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
Прокрутка до верху