Смачний шоколадний пиріг на сметані
Щоб спекти смачний, трохи вологий шоколадний пиріг з вишнею та пелюстками мигдалю необхідно підготувати продукти за наступним списком:
- 150 р сметани;
- 4 яйця;
- 120 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 220 – 240 г борошна;
- 30 г какао-порошку;
- 4 г соди;
- 1 г ванільного порошку;
- 300 г вишні;
- 20 – 30 г пелюсток мигдалю;
- 50 г білого шоколаду;
- 45 – 50 мл вишневого соку.
Рецепт на сметані покроково:
- З допомогою міксера перетворити яйця з цукром в пінну масу, більшу від початкового об’єму в два – три рази.
- Після цього так само міксером слід вмішати розм’якшене масло і сметану.
- Просіявши до рідких інгредієнтів какао-порошок, соду і борошно, на малих оборотах міксера замісити досить густе тісто.
- Отриману шоколадну масу перекласти у форму (підійде діаметром 23 см), а зверху розподілить ягоди вишні без кісточок. Фінальний штрих — прикраса з пелюсток мигдалю.
- Дбати пиріг повинен при 180 градусах до сухої зубочистки.
Після охолодження виріб потрібно буде полити рожевою глазур’ю з розтопленого білого шоколаду і вишневого соку.