Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадний пиріг без випічки

Цей пиріг може стати гідним конкурентом улюбленому багатьма «Пташине молоко». Ніжне суфле для нього готується з темного шоколаду і жувального зефіру маршмеллоу.

Щоб приготувати без випічки цей шоколадний пиріг з зефіром, на форму діаметром 16 – 18 см потрібні:

  • 150 г шоколадного печива «Орео», але можна взяти і інше;
  • 35 г вершкового масла жирністю 82%;
  • 200 г зефіру маршмеллоу;
  • 200 г темного шоколаду;
  • вдвічі більше жирних вершків (33%).

Алгоритм приготування:

  • Печиво подрібнити блендером в крихту, яку влити розтоплене вершкове масло.
  • Боковини рознімної форми вистелити ацетатної плівкою (або щільними файлами), а на дно утрамбувати крихту. Прибрати форму з печивом у холодильник.
  • Тим часом шоколад, зефір і 95 г вершків розтопити до однорідного стану. Дати цій суміші трохи охолонути (до 40 градусів), а решта вершки збити до м’яких піків.
  • В кілька етапів вершки ввести шоколадну масу, щоб не осадити вершкові піки. Вилити мус на печиво і прибрати на два – три години в холодильник для стабілізації.
  • Готовий пиріг обережно вийняти з форми на блюдо для сервірування. Прикрасити його можна, полив шоколадною глазур’ю.
Дивіться також:  Торт Ніжність – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху