Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Десерт з рідкою начинкою всередині

При розрізуванні цієї випічки любителів шоколаду чекає сюрприз – тягучий, рідкий і гарячий шоколадний ганаш. Готується кекс нескладно, але начинку краще підготувати заздалегідь.

Для рідкого центру знадобиться:

  • 180 г темного шоколаду;
  • 75 мл дуже жирних вершків;
  • півпачки якісного вершкового масла.

Безпосередньо для самого пирога потрібно:

  • 160 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 200 мл йогурту або кефіру;
  • 1 яйце;
  • 8 г розпушувача;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 40 р какао.

Як зробити:

  • Для ганаша слід розтопити шоколад в гарячих вершках. Коли маса стане однорідною, вмішати м’яке вершкове масло. Готовий ганаш прибрати на 1 – 2 години в холодильник. Потім ложкою для морозива або руками сформувати кульки – рідкий центр і прибрати їх на ніч в морозильник.
  • Для тесту в одній ємності з’єднати сипучі компоненти, в іншій – рідкі. Потім звести їх разом.
  • Розподілити тісто на невеликі форми і в кожній втопити по одній кульці з шоколадного ганаша.
  • Випікати кекси при 180 градусах в залежності від розміру виробів до 40 хвилин. Подавати гарячими, поки начинка не застигла.
Дивіться також:  Торт «Пломбір» – 6 дуже смачних рецептів ніжного торта
Прокрутка до верху