Десерт з рідкою начинкою всередині
При розрізуванні цієї випічки любителів шоколаду чекає сюрприз – тягучий, рідкий і гарячий шоколадний ганаш. Готується кекс нескладно, але начинку краще підготувати заздалегідь.
Для рідкого центру знадобиться:
- 180 г темного шоколаду;
- 75 мл дуже жирних вершків;
- півпачки якісного вершкового масла.
Безпосередньо для самого пирога потрібно:
- 160 г борошна;
- 180 г цукру;
- 200 мл йогурту або кефіру;
- 1 яйце;
- 8 г розпушувача;
- 30 мл рослинного масла;
- 40 р какао.
Як зробити:
- Для ганаша слід розтопити шоколад в гарячих вершках. Коли маса стане однорідною, вмішати м’яке вершкове масло. Готовий ганаш прибрати на 1 – 2 години в холодильник. Потім ложкою для морозива або руками сформувати кульки – рідкий центр і прибрати їх на ніч в морозильник.
- Для тесту в одній ємності з’єднати сипучі компоненти, в іншій – рідкі. Потім звести їх разом.
- Розподілити тісто на невеликі форми і в кожній втопити по одній кульці з шоколадного ганаша.
- Випікати кекси при 180 градусах в залежності від розміру виробів до 40 хвилин. Подавати гарячими, поки начинка не застигла.