Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати з сирними кульками

Повітряний темний бісквіт, таїть у собі сюрприз з ніжних кульок з сиру, готується з таких продуктів:

  • 250 г сиру;
  • 2-х жовтків;
  • 4-х яєць;
  • 100 г цукру;
  • 100 г крохмалю;
  • 50 г темного гіркого шоколаду;
  • 40 р борошна;
  • 60 г какао-порошку;
  • 5 г розпушувача;
  • 3 г солі.

У приготуванні цього десерту можна використовувати замість сиру будь-який вид кисломолочного сиру. Випічка від цього тільки виграє, стане більш ніжною і повітряної. Домогтися такого ж ефекту можна, протерши сир через дрібне сито.

Пиріг з сирними кульками випікають наступним чином:

  • Дно форми вистелити пергаментом, а стінки обробити маслом.
  • Сир з’єднати з жовтками, 50 г цукру, 60 г крохмалю. З отриманої маси зліпити кульки і укласти їх в один шар на дно форми.
  • Для бісквіта підготувати суміш сипучих компонентів, просіяти в одну ємність і змішавши віночком борошно, какао, розпушувач, залишився крохмаль і сіль.
  • Шоколад розтопити до рідкого стану.
  • У різні ємності розділити жовтки і білки. Жовтки збити з 30 г цукру до консистенції світлого крему, який слід ввести розтоплений шоколад і сухі інгредієнти. Білки і залишилися 30 грамів цукру збити в міцні піки і акуратно вмішати в шоколадне тісто.
  • Залити отриманим складом сирні кульки, поставити форму в духовку, температура в якій досягла 180°С і готувати 30 – 40 хвилин.

Остиглий пиріг можна декорувати, полив шоколадною глазур’ю.

Дивіться також:  Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування
Прокрутка до верху