Як приготувати з сирними кульками
Повітряний темний бісквіт, таїть у собі сюрприз з ніжних кульок з сиру, готується з таких продуктів:
- 250 г сиру;
- 2-х жовтків;
- 4-х яєць;
- 100 г цукру;
- 100 г крохмалю;
- 50 г темного гіркого шоколаду;
- 40 р борошна;
- 60 г какао-порошку;
- 5 г розпушувача;
- 3 г солі.
У приготуванні цього десерту можна використовувати замість сиру будь-який вид кисломолочного сиру. Випічка від цього тільки виграє, стане більш ніжною і повітряної. Домогтися такого ж ефекту можна, протерши сир через дрібне сито.
Пиріг з сирними кульками випікають наступним чином:
- Дно форми вистелити пергаментом, а стінки обробити маслом.
- Сир з’єднати з жовтками, 50 г цукру, 60 г крохмалю. З отриманої маси зліпити кульки і укласти їх в один шар на дно форми.
- Для бісквіта підготувати суміш сипучих компонентів, просіяти в одну ємність і змішавши віночком борошно, какао, розпушувач, залишився крохмаль і сіль.
- Шоколад розтопити до рідкого стану.
- У різні ємності розділити жовтки і білки. Жовтки збити з 30 г цукру до консистенції світлого крему, який слід ввести розтоплений шоколад і сухі інгредієнти. Білки і залишилися 30 грамів цукру збити в міцні піки і акуратно вмішати в шоколадне тісто.
- Залити отриманим складом сирні кульки, поставити форму в духовку, температура в якій досягла 180°С і готувати 30 – 40 хвилин.
Остиглий пиріг можна декорувати, полив шоколадною глазур’ю.