«Зебра» — покроковий рецепт
Щоб спекти гарний мармуровий шоколадний пиріг «Зебра» потрібно підготувати такі інгредієнти:
- 5 яєць;
- 180 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 200 мл сметани;
- 5 г розпушувача;
- 3 г соди;
- 350 г борошна;
- 30 г какао-порошку.
Послідовність випічки:
- М’яке масло разом з цукром перетворити міксером у пишну масу. Потім по одному ввести курячі яйця, слідом за ними в тісто відправити сметану і суміш з борошна, соди і розпушувача.
- Готову масу розділити на дві однакові частини. В одну порцію вмішати какао.
- У змащену маслом форму почати викладати тісто, поклавши спочатку в центр столову ложку світлого тесту, а на нього – столову ложку темного. Повторювати так, поки обидва види тіста не закінчаться.
- Подальше приготування пирога відбувається в духовій шафі. Оптимальна Температура для термічної обробки, – 180 градусів, приблизний час випічки – 30 – 35 хвилин.