Шоколадний пиріг — 16 простих рецептів приготування в домашніх умовах

«Зебра» — покроковий рецепт

Щоб спекти гарний мармуровий шоколадний пиріг «Зебра» потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 мл сметани;
  • 5 г розпушувача;
  • 3 г соди;
  • 350 г борошна;
  • 30 г какао-порошку.

Послідовність випічки:

  • М’яке масло разом з цукром перетворити міксером у пишну масу. Потім по одному ввести курячі яйця, слідом за ними в тісто відправити сметану і суміш з борошна, соди і розпушувача.
  • Готову масу розділити на дві однакові частини. В одну порцію вмішати какао.
  • У змащену маслом форму почати викладати тісто, поклавши спочатку в центр столову ложку світлого тесту, а на нього – столову ложку темного. Повторювати так, поки обидва види тіста не закінчаться.
  • Подальше приготування пирога відбувається в духовій шафі. Оптимальна Температура для термічної обробки, – 180 градусів, приблизний час випічки – 30 – 35 хвилин.
Дивіться також:  Сирні рогалики – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху