Шоколадний пиріг «Брауні»
Шоколадне тістечко, кекс, пиріг і торт «Брауні» – все це випічка, має насичений темний колір, шоколадний смак і вологу текстуру.
У її приготуванні вирішальне значення має співвідношення сухих і вологих компонентів.
Для шоколадного пирога «Брауні» воно буде наступним:
- 4 яйця;
- 220 г цукру;
- 180 г вершкового масла;
- 100 г чорного шоколаду;
- 80 г борошна;
- 30 г какао-порошку.
Хід роботи:
- Масло і шоколад розтопити будь-яким доступним способом (мікрохвильова піч, парова лазня) і трохи остудити.
- Яйця і цукор спінити в дуже об’ємну масу.
- Влити в яєчну суміш трохи остиглий шоколад з маслом, потім просіяти борошно і какао.
- Вилити тісто в прямокутну форму, застелену пергаментом, і пекти 25 хвилин при 180 градусах.
Як тільки «Брауні» охолоне, він готовий до подачі.