Простий варіант без яєць
Для дуже вологого і супер-шоколадного пирога без яєць потрібно взяти:
- 240 г борошна;
- 100 г темного шоколаду;
- 15 мл лимонного соку;
- 200 г цукру;
- 5 г соди;
- 60 мл рослинного масла;
- 200 мл води;
- 7 г розчинної кави;
- сіль і ванілін за смаком.
Готуємо пиріг без яєць, слідуючи таким алгоритмом:
- Кава і цукор залити гарячою водою і дати рідини трохи охолонути. Потім влити в неї рослинне масло і розмішати. Ввести просіяне борошно, сіль, ванілін, гашене лимонним соком соду і розтоплений шоколад.
- Поки замішується тісто, духовка повинна встигнути нагрітися до 180 градусів. Форму для пирога змастити вершковим маслом і присипати борошном, перелити в неї тісто, розрівняти поверхню і пекти до 45 хвилин.
- Готовий пиріг можна змастити абрикосовим або вишневим джемом, прошарувати будь-яким кремом або просто посипати какао.