Шоколадно-сирний пиріг
Цей шоколадний пиріг має дві назви — «Подушки» або «ковдру», які він отримав завдяки красивому зовнішньому вигляду. Шоколадне тісто, проступающее через сирну грати, так нагадує стежку на ковдрах, що не потребує додаткового оформлення.
Пропорції інгредієнтів для тіста на форму 18 на 26 см:
- 50 мл рослинного масла;
- 50 мл молока;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 30 г какао-порошку;
- 8 г розпушувача;
- 10 г ванільного цукру;
- 160 г борошна.
Для сирної начинки потрібно:
- 450 г сиру;
- 1 яйце;
- 60 – 90 г цукру;
- 15 г крохмалю;
- 10 г ванільного цукру.
Як спекти цей красивий пиріг:
- Всі інгредієнти сирної начинки поєднати в одній ємності і перебити блендером в однорідну кремову масу. Потім перекласти її в кондитерський мішок або щільний поліетиленовий пакет.
- Яйця збити з ванільним і звичайним цукром, потім в цю масу ввести рослинне масло і молоко, просіяну борошно, какао-порошок і розпушувач.
- Форму для випічки змастити шматочком м’якого вершкового масла і сантиметровим шаром розподілити по ньому шоколадне тісто.
- У пакет з сирною начинкою відрізати куточок і видавити поверх тіста обідок і грати товщиною півтора див. Сирну начинку слід видавлювати в два шари.
- Час випічки буде становити від 40 до 50 хвилин при 180 градусах. Готове «ковдру» можна припорошити пудрою і подавати, розрізавши на порційні сегменти, облямовані сирною ґратами.