З додаванням горіхів
Горішки, додані в штрудель, додадуть пікантний хрускіт і цікавий аромат обговорюваного десерту. Даний рецепт горіховою випічки передбачає використання покупного тесту, а самостійно приготовленого. Отже, приступимо.
Продукти:
- 200 грам борошна;
- півсклянки теплої води;
- пів-ложечки солі;
- масло соняшнику 35 мл.
Начинка:
- масло вершкове 100 г;
- горішки волоські 250 г;
- 4 ложки сухарів для панірування;
- цукру 180 г;
- яйце.
Як приготувати штрудель?
- Почнемо з тіста. Спочатку з’єднайте всі сипучі інгредієнти змішайте, а в кінці влийте масло. Замісіть тісто руками, а потім дайте йому відпочити 30 хвилин.
- Горіхи змолоти і перемішати з цукром і сухарями.
- З тіста зробити 5 кульок.
- Розкочувати їх до стану пергаментного паперу, а потім змастити розтопленим вершковим маслом. Зверху на масло висипати начинку, відступаючи відстань від країв.
- Скрутіть тісто рулетиком, змащуючи попередньо кожен вигин маслом.
- Духова шафа потрібно довести до температури 180ºС. На деко вистелити пергаментний папір і змастити її олією. Рулетики теж зверху промаслить і поставити випікатися близько 20 хвилин.