Штрудель з яблуками — 9 рецептів приготування з листкового тіста.

З додаванням горіхів

Горішки, додані в штрудель, додадуть пікантний хрускіт і цікавий аромат обговорюваного десерту. Даний рецепт горіховою випічки передбачає використання покупного тесту, а самостійно приготовленого. Отже, приступимо.

Продукти:

  • 200 грам борошна;
  • півсклянки теплої води;
  • пів-ложечки солі;
  • масло соняшнику 35 мл.

Начинка:

  • масло вершкове 100 г;
  • горішки волоські 250 г;
  • 4 ложки сухарів для панірування;
  • цукру 180 г;
  • яйце.

Як приготувати штрудель?

  • Почнемо з тіста. Спочатку з’єднайте всі сипучі інгредієнти змішайте, а в кінці влийте масло. Замісіть тісто руками, а потім дайте йому відпочити 30 хвилин.
  • Горіхи змолоти і перемішати з цукром і сухарями.
  • З тіста зробити 5 кульок.
  • Розкочувати їх до стану пергаментного паперу, а потім змастити розтопленим вершковим маслом. Зверху на масло висипати начинку, відступаючи відстань від країв.
  • Скрутіть тісто рулетиком, змащуючи попередньо кожен вигин маслом.
  • Духова шафа потрібно довести до температури 180ºС. На деко вистелити пергаментний папір і змастити її олією. Рулетики теж зверху промаслить і поставити випікатися близько 20 хвилин.
Дивіться також:  Булочки на кефірі – 8 рецептів, як приготувати пишні і смачні булочки
Прокрутка до верху