З апельсиновими нотками
Знову ж таки, для цього виду штруделя в рецепті буде використовуватися готове тісто. Апельсини з яблуками дають досить цікаву кислинку. Отже, приступимо.
Список продуктів:
- листи тесту півкіло;
- яблука не солодкі 1-2 шт.;
- один великий апельсин;
- цукру 120 г;
- масло вершкове 100 г;
- пара жовтків.
Готуємо.
- Почнемо з того, що включимо духовку і нагріємо її до 180ºС.
- Далі, поставимо розморожуватися тісто.
- Тепер готуємо начинку. Яблука нарізаємо шматочками. Вичавлюємо сік з апельсина. Змішуємо фруктові кубики, сік, цукор і корицю. Можна натерти ще цедри апельсина.
- Тісто розкачати і викласти на деко, в якому вже є пергаментний папір, змащений вершковим топленим маслом.
- На тісто викладаємо начинку, відступаючи по краях деяку відстань, щоб було зручно завертати. Скрутіть рулетиком і відправте на півгодини дбати.
- Тим часом приготуємо апельсиновий курд. Збийте жовтки з соком апельсина, цукром і цедрою. Залийте через 30 хвилин цією рідиною штрудель і допечіть ще 5 хв.