Штрудель з яблуками — 9 рецептів приготування з листкового тіста.

З апельсиновими нотками

Знову ж таки, для цього виду штруделя в рецепті буде використовуватися готове тісто. Апельсини з яблуками дають досить цікаву кислинку. Отже, приступимо.

Список продуктів:

  • листи тесту півкіло;
  • яблука не солодкі 1-2 шт.;
  • один великий апельсин;
  • цукру 120 г;
  • масло вершкове 100 г;
  • пара жовтків.

Готуємо.

  • Почнемо з того, що включимо духовку і нагріємо її до 180ºС.
  • Далі, поставимо розморожуватися тісто.
  • Тепер готуємо начинку. Яблука нарізаємо шматочками. Вичавлюємо сік з апельсина. Змішуємо фруктові кубики, сік, цукор і корицю. Можна натерти ще цедри апельсина.
  • Тісто розкачати і викласти на деко, в якому вже є пергаментний папір, змащений вершковим топленим маслом.
  • На тісто викладаємо начинку, відступаючи по краях деяку відстань, щоб було зручно завертати. Скрутіть рулетиком і відправте на півгодини дбати.
  • Тим часом приготуємо апельсиновий курд. Збийте жовтки з соком апельсина, цукром і цедрою. Залийте через 30 хвилин цією рідиною штрудель і допечіть ще 5 хв.
Дивіться також:  Шоколадний брауні – 12 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху