Штрудель з яблуками — 9 рецептів приготування з листкового тіста.

З листкового дріжджового тіста

При використанні даного виду тесту штрудель буде пишніше і м’якше. Тісто будемо готувати самі.

Продукти:

  • півкіло борошна;
  • масла вершкового упаковка;
  • молоко 300 мл;
  • цукру 60 г;
  • дріжджі пресовані 12 м;
  • сіль 1 ч. л.
  • яблука-5 шт.;
  • панірувальні сухарі 1 столова ложка.

Готуємо:

  • Робимо опару. В 100 мл теплого молока всипаємо цукор і дріжджі.
  • Всеваем склянку борошна. Перемішуємо і даємо настоятися 30-40 хвилин.
  • Після в цю ємність додаємо молоко, що залишилося, сіль і просіваємо борошно.
  • Добре вимішуємо, а потім додаємо 50г масла і відправляємо години на 4 в холодильник.
  • З рештою олією процедуру проробляємо: на пергаменті розминаємо його, накриваємо другим листом пергаменту і розкочуємо. Цей пласт тимчасово переїжджає в холодильник.
  • Тісто дістаємо і справах надріз «колобка» на 4 сторони, але не до кінця. Розтягнемо і отримаємо квадрат. Розкотимо качалкою в пласт в 1 див.
  • На дальню сторону розкатаного тіста кладемо брусочок масла, накриваємо другою стороною і цей квадратик розкачуємо. Так повторюємо кілька разів і наш пласт готовий.
  • Яблука чистимо, ріжемо, перемішуємо з цукром і відправляємо на пласт. Загортаємо рулетиком.
  • Відправляємо в духовку 180 º с на 40 хвилин.
Дивіться також:  15 рецептів з сиру – готуємо смачно і корисно!
Прокрутка до верху