З листкового дріжджового тіста
При використанні даного виду тесту штрудель буде пишніше і м’якше. Тісто будемо готувати самі.
Продукти:
- півкіло борошна;
- масла вершкового упаковка;
- молоко 300 мл;
- цукру 60 г;
- дріжджі пресовані 12 м;
- сіль 1 ч. л.
- яблука-5 шт.;
- панірувальні сухарі 1 столова ложка.
Готуємо:
- Робимо опару. В 100 мл теплого молока всипаємо цукор і дріжджі.
- Всеваем склянку борошна. Перемішуємо і даємо настоятися 30-40 хвилин.
- Після в цю ємність додаємо молоко, що залишилося, сіль і просіваємо борошно.
- Добре вимішуємо, а потім додаємо 50г масла і відправляємо години на 4 в холодильник.
- З рештою олією процедуру проробляємо: на пергаменті розминаємо його, накриваємо другим листом пергаменту і розкочуємо. Цей пласт тимчасово переїжджає в холодильник.
- Тісто дістаємо і справах надріз «колобка» на 4 сторони, але не до кінця. Розтягнемо і отримаємо квадрат. Розкотимо качалкою в пласт в 1 див.
- На дальню сторону розкатаного тіста кладемо брусочок масла, накриваємо другою стороною і цей квадратик розкачуємо. Так повторюємо кілька разів і наш пласт готовий.
- Яблука чистимо, ріжемо, перемішуємо з цукром і відправляємо на пласт. Загортаємо рулетиком.
- Відправляємо в духовку 180 º с на 40 хвилин.