Швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Дріжджове тісто на кефірі

Які інгредієнти знадобляться:

  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Кефір – 1 склянка;
  • Рослинне масло – півсклянки;
  • Цукор – 2 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

Борошно просіюється, туди всипати дріжджі і перемішуються. Паралельно заважаємо кефір з цукром, сіллю і маслом. Дві частини з’єднуються, замішується тісто і піднімається в утепленому місці близько 40 хвилин. Важливо обім’яти його кілька разів і розкачати без борошна. Тісто має бути еластичним, не липким.

З сухими дріжджами в хлібопічці

Немає нічого простіше, ніж приготувати дуже смачне тісто для пиріжків у хлібопічки, використовуючи будь-яку начинку.

Що знадобиться для приготування:

  • Тепла вода – 300 мл;
  • Борошно вищого сорту – 0,5 кг;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.;
  • Сухе молоко – 2 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л, якщо пиріжки солодкі – 3-4;
  • Сіль – 1 ч. л.

Інгредієнти закладаються у відро хлібопічки в наступному порядку: вода, яйця, масло, борошно, молоко, цукор, сіль, дріжджі. Необхідно попередньо збити яйця. Борошно просіюється, в ній робиться 4 заглиблення. У кожне з них окремо засипається молоко, дріжджі, сіль і цукор.

Відро вставляється в хлібопічка, закривається кришка і включається режим «Тісто» на півтори години. Через зазначений час, тісто вважається готовим.

Дивіться також:  Як приготувати самсу – 8 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху