Дріжджове тісто на кефірі
Які інгредієнти знадобляться:
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
- Борошно – 3 склянки;
- Кефір – 1 склянка;
- Рослинне масло – півсклянки;
- Цукор – 2 ч. л.;
- Сіль – 1 ч. л.
Борошно просіюється, туди всипати дріжджі і перемішуються. Паралельно заважаємо кефір з цукром, сіллю і маслом. Дві частини з’єднуються, замішується тісто і піднімається в утепленому місці близько 40 хвилин. Важливо обім’яти його кілька разів і розкачати без борошна. Тісто має бути еластичним, не липким.
З сухими дріжджами в хлібопічці
Немає нічого простіше, ніж приготувати дуже смачне тісто для пиріжків у хлібопічки, використовуючи будь-яку начинку.
Що знадобиться для приготування:
- Тепла вода – 300 мл;
- Борошно вищого сорту – 0,5 кг;
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
- Рослинне масло – 3 ст. л.;
- Сухе молоко – 2 ст. л.;
- Цукор – 1 ст. л, якщо пиріжки солодкі – 3-4;
- Сіль – 1 ч. л.
Інгредієнти закладаються у відро хлібопічки в наступному порядку: вода, яйця, масло, борошно, молоко, цукор, сіль, дріжджі. Необхідно попередньо збити яйця. Борошно просіюється, в ній робиться 4 заглиблення. У кожне з них окремо засипається молоко, дріжджі, сіль і цукор.
Відро вставляється в хлібопічка, закривається кришка і включається режим «Тісто» на півтори години. Через зазначений час, тісто вважається готовим.