Швидке тісто для пиріжків з сухими дріжджами

Рецепт заварного дріжджового тіста

Заварне тісто дуже швидко піднімається, тому заздалегідь повинна бути приготована начинка.

Що знадобиться:

  • Борошно – 4 склянки;
  • Тепла вода – 2 склянки;
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • Рослинне масло – 3 ст. л.;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.

В одній склянці води розчиняють дріжджі, цукор, рослинне масло і сіль. Склянку води налити в посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Окремо борошно просіюється, потім туди вливається суміш з дріжджами. Все швидко перемішується. Зверху виливається підігрітий стакан окропу і починається заміс тіста. Спочатку застосовується ложка, щоб не обпектися, потім вимішується руками. Якщо треба, додаємо трохи борошна. В результаті отримуємо еластичне м’яке тісто. Пиріжки виходять свіжими навіть на наступний день. В якості начинки можна використовувати варені яйця із зеленню, тушковану капусту або м’ясний фарш.

Дивіться також:  Торт Південна ніч – 4 покрокових рецепта приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху