Рецепт заварного дріжджового тіста
Заварне тісто дуже швидко піднімається, тому заздалегідь повинна бути приготована начинка.
Що знадобиться:
- Борошно – 4 склянки;
- Тепла вода – 2 склянки;
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.;
- Рослинне масло – 3 ст. л.;
- Цукор – 1 ст. л.;
- Сіль – 1 ч. л.
В одній склянці води розчиняють дріжджі, цукор, рослинне масло і сіль. Склянку води налити в посуд, поставити на вогонь і довести до кипіння. Окремо борошно просіюється, потім туди вливається суміш з дріжджами. Все швидко перемішується. Зверху виливається підігрітий стакан окропу і починається заміс тіста. Спочатку застосовується ложка, щоб не обпектися, потім вимішується руками. Якщо треба, додаємо трохи борошна. В результаті отримуємо еластичне м’яке тісто. Пиріжки виходять свіжими навіть на наступний день. В якості начинки можна використовувати варені яйця із зеленню, тушковану капусту або м’ясний фарш.