Швидкий пиріг на кефірі – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Випічка з яблуками на швидку руку

Заливний пиріг – це смачна випічка «на швидку руку». Тісто готується на кефірі або іншому кисломолочному продукті, а для начинки можна взяти будь-які овочі, фрукти, м’ясний фарш або рибу.

Зараз пропонуємо приготувати пиріг з яблуками.

Інгредієнти:

  • 480 мл кефіру;
  • 2 яйця;
  • 410 г борошна;
  • 40 мл рафінованої олії;
  • пачка пекарського порошку;
  • чотири ложки солодкого піску;
  • три – чотири яблука.

Спосіб приготування:

  • У глибоку чашу вбиваємо яйця, висипаємо підсолоджувач і за допомогою міксера перемішуємо складу до однорідної консистенції.
  • Потім вливаємо кефір, масло, засипаємо борошно з розпушувачем, дрібкою солі і двома пучками ваніліну. Аналогічним способом перемішуємо. Тісто повинне вийти рідким, як сметана.
  • Беремо фрукти, чистимо від шкірки і насіння, ріжемо м’якоть часточками. Трохи яблук залишаємо для прикраси, решту кладемо в основу і розмішуємо.
  • Беремо форму. Не варто брати роз’ємну, так як тісто рідке і може витекти. Також не підійде і з високими бортами – пиріг підгорить зовні, а всередині залишиться сирим.
  • Виливаємо тісто, зверху розкладаємо залишені раніше яблучні дольки і ставимо заготовку в піч на 45 – 50 хвилин (температура – 180 °С).
  • За кілька хвилин до готовності випічку можна посипати цукром.
Дивіться також:  Торт «Зебра» на кефірі – 7 простих покрокових рецептів