Випічка з яблуками на швидку руку
Заливний пиріг – це смачна випічка «на швидку руку». Тісто готується на кефірі або іншому кисломолочному продукті, а для начинки можна взяти будь-які овочі, фрукти, м’ясний фарш або рибу.
Зараз пропонуємо приготувати пиріг з яблуками.
Інгредієнти:
- 480 мл кефіру;
- 2 яйця;
- 410 г борошна;
- 40 мл рафінованої олії;
- пачка пекарського порошку;
- чотири ложки солодкого піску;
- три – чотири яблука.
Спосіб приготування:
- У глибоку чашу вбиваємо яйця, висипаємо підсолоджувач і за допомогою міксера перемішуємо складу до однорідної консистенції.
- Потім вливаємо кефір, масло, засипаємо борошно з розпушувачем, дрібкою солі і двома пучками ваніліну. Аналогічним способом перемішуємо. Тісто повинне вийти рідким, як сметана.
- Беремо фрукти, чистимо від шкірки і насіння, ріжемо м’якоть часточками. Трохи яблук залишаємо для прикраси, решту кладемо в основу і розмішуємо.
- Беремо форму. Не варто брати роз’ємну, так як тісто рідке і може витекти. Також не підійде і з високими бортами – пиріг підгорить зовні, а всередині залишиться сирим.
- Виливаємо тісто, зверху розкладаємо залишені раніше яблучні дольки і ставимо заготовку в піч на 45 – 50 хвилин (температура – 180 °С).
- За кілька хвилин до готовності випічку можна посипати цукром.