Готуємо класичний варіант
Класичної шарлоткою вважається французький десерт Charlotte, приготований з білого хліба. Родзинка в тому, що в простий і смачний рецепт шарлотки з яблуками виключається метушня з тестом. І це приваблює багатьох господинь, які цінують свій час, але не в збиток бажанням пригостити домочадців смачненьким.

Потрібні такі продукти:
- яблука – сім-вісім плодів;
- свіжі яєчка — три;
- вершки – 0,5 кілограма;
- білий батон (краще підійде вчорашній);
- солодкий лікер – 50 грамів;
- масло вершкове — сто грамів;
- цукор-пісок – 120 грамів цілком достатньо;
- вода;
- кориця – чайна ложка.
Для особливого присмаку додамо і в’ялену в меді журавлину (ягід візьмемо півсклянки).
Готується Charlotte наступним чином.
Миємо, очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо тоненькими пластинками яблука.
Сто грамів цукрового піску висипаємо в сковорідку, туди ж виливаємо полстопки води.
Коли цукор почне перетворюватися на карамель, кидаємо в нього нарізку з яблук. Посмажимо до восьми хвилин (не забуваємо весь час помішувати). В останню хвилину додаємо корицю і лікер. Вимикаємо вогонь. Нехай фрукти охолонуть.
Зрізаємо шкірку з батона. Ріжемо його, потрібні шматочки близько 1 см завтовшки, ще частина – скибочками висотою форму для випічки.
Половину шматочків підсмажуємо на маслі маслечко, але рум’яна скоринка повинна з’явитися лише з одного боку.
Тепер потрібно приготувати солодкий складу. У нього підуть три яєчка і сорок грамів цукру (все це трохи збити віночком або вилкою), вершки.
В яєчно-вершковий соус занурюємо хлібні скибочки – всі до одного.
Кладемо на дно форми пекарської пергамент, і його стінки змащуємо м’яким маслом. Потім розміщуємо підсмажені скибочки батона так, щоб рум’яні боку притискалися до ємності.
Далі йде яблучна начинка (половина приготованого), а зверху – в’ялена журавлина.
Тепер черга неподжаренных шматочків хліба. Їх трохи змочуємо солодким яєчним соусом. Поливаємо топленим вершковим маслом. Накриваємо залишками начинки. Наверх – знову журавлину.
Завершує конструкцію ще один ярус хліба, просоченого соусом з яєць і вершків. Його заливаємо соусом, що залишився.
Поки ми чаклували, духовка нагрілася до 180 С. Charlotte проведе там від 40 до 45 хвилин. Потім можна буде посипати його цукровою пудрою і дегустувати.
Десерт подається, як гарячим, так і холодним. А для повноти насолоди додають кулька будь-якого морозива.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8