Сім рецептів шарлотки з яблуками – простих і смачних

Готуємо класичний варіант

Класичної шарлоткою вважається французький десерт Charlotte, приготований з білого хліба. Родзинка в тому, що в простий і смачний рецепт шарлотки з яблуками виключається метушня з тестом. І це приваблює багатьох господинь, які цінують свій час, але не в збиток бажанням пригостити домочадців смачненьким.

Потрібні такі продукти:

  • яблука – сім-вісім плодів;
  • свіжі яєчка — три;
  • вершки – 0,5 кілограма;
  • білий батон (краще підійде вчорашній);
  • солодкий лікер – 50 грамів;
  • масло вершкове — сто грамів;
  • цукор-пісок – 120 грамів цілком достатньо;
  • вода;
  • кориця – чайна ложка.

Для особливого присмаку додамо і в’ялену в меді журавлину (ягід візьмемо півсклянки).

Готується Charlotte наступним чином.

  • Миємо, очищаємо від шкірки і насіння, ріжемо тоненькими пластинками яблука.
  • Сто грамів цукрового піску висипаємо в сковорідку, туди ж виливаємо полстопки води.
  • Коли цукор почне перетворюватися на карамель, кидаємо в нього нарізку з яблук. Посмажимо до восьми хвилин (не забуваємо весь час помішувати). В останню хвилину додаємо корицю і лікер. Вимикаємо вогонь. Нехай фрукти охолонуть.
  • Зрізаємо шкірку з батона. Ріжемо його, потрібні шматочки близько 1 см завтовшки, ще частина – скибочками висотою форму для випічки.
  • Половину шматочків підсмажуємо на маслі маслечко, але рум’яна скоринка повинна з’явитися лише з одного боку.
  • Тепер потрібно приготувати солодкий складу. У нього підуть три яєчка і сорок грамів цукру (все це трохи збити віночком або вилкою), вершки.
  • В яєчно-вершковий соус занурюємо хлібні скибочки – всі до одного.
  • Кладемо на дно форми пекарської пергамент, і його стінки змащуємо м’яким маслом. Потім розміщуємо підсмажені скибочки батона так, щоб рум’яні боку притискалися до ємності.
  • Далі йде яблучна начинка (половина приготованого), а зверху – в’ялена журавлина.
  • Тепер черга неподжаренных шматочків хліба. Їх трохи змочуємо солодким яєчним соусом. Поливаємо топленим вершковим маслом. Накриваємо залишками начинки. Наверх – знову журавлину.
  • Завершує конструкцію ще один ярус хліба, просоченого соусом з яєць і вершків. Його заливаємо соусом, що залишився.
  • Дивіться також:  Медовий бісквіт – 9 смачних рецептів в домашніх умовах

    Поки ми чаклували, духовка нагрілася до 180 С. Charlotte проведе там від 40 до 45 хвилин. Потім можна буде посипати його цукровою пудрою і дегустувати.

    Десерт подається, як гарячим, так і холодним. А для повноти насолоди додають кулька будь-якого морозива.

    Прокрутка до верху