Печемо «догори ногами» з бісквітного тіста
Шарлотку, випечений за цим рецептом, ще називають «перевертнем». Тому що перед подачею пиріг ставлять з ніг на голову», щоб зверху виявилися фрукти. Печуть її практично так само, як за будь-якого іншого рецепту. І все ж є деякі особливості процесу.

Перед тим, як до нього приступити, підготуємо:
- штучок шість яблук;
- чотири свіжих яйця;
- чверть кілограма цукру-піску;
- 180 грамів борошна;
- пару столових ложок коньяку;
- трошки кориці;
- масло, краще вершкове – змащувати форму.
Починаємо створення «перевертыша».
Спочатку чергу яблук. Їх миємо, чистимо, ріжемо подрібніше, викладаємо в глибоку піалу. «Поїмо» коньяком, додаємо корицю. Перемішуємо. Тепер нехай десяток хвилин настоятися. За цей час встигнемо зробити бісквітне тісто. Як? Дуже швидко.
Беремо цукор і яйця. Збиваємо, поки не вийде пишна піна, з допомогою міксера. На це піде приблизно сім – вісім хвилин.
Додаємо в яєчно-цукрову суміш борошно – поступово, невеликими порціями. Змішуємо. Але тепер вже не міксером, а дерев’яною ложкою. Повинна вийти однорідна субстанція.
Змащуємо маслом форму, де будемо пекти. Кладемо на дно щільненько всі яблука. Заливаємо готовим тестом.
Все, що залишилося зробити – помістити «напівфабрикат» в духовку з температурою 180 С. Через 35-40 хвилин аромат повідомить, що пиріг випікся. Дістаємо його, перевертаємо на блюдо «вниз головою»: тоді яблучна начинка виявляється зверху. Ріжемо «перевертыша» на порції і кличемо близьких до чаю.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8