Сім рецептів шарлотки з яблуками – простих і смачних

Використовуємо кефір

Застосування кефіру або кислого молока – простий і надійний спосіб спекти смачну шарлотку. З подібним інгредієнтом цукор не вплине на структуру тесту – воно вийде кислуватим і щільніше, ніж зазвичай. Але такі якості чудово поєднуються з яблуками. Тільки для цього пирога потрібні обов’язково солодкі сорти.

Отже, кефірну шарлотку печуть з:

  • 0,5 кілограма яблук;
  • 100 грамів масла (мається на увазі вершкове);
  • такого ж обсягу цукрового піску;
  • пари яєчок;
  • чверть кіло борошна (краще брати вищого сорту);
  • ¼ Чайної ложечки солі;
  • ½ Чайної ложки розпушувача ( можна замінити харчовою содою);
  • 200 мл – склянки – кефіру (якщо немає, підійде кисле молоко).

Тепер діємо за планом.

  • В пісок з цукру кладемо вершкове масло (заздалегідь його розм’якшуємо). Збиваємо.
  • По черзі додаємо яєчка і продовжуємо збивати.
  • Потім ллємо кефір, всипаємо борошняний порошок. Не забудемо також про сіль і розпушувач. В результаті вийшло тісто.
  • Його треба змішати з підготовленими заздалегідь фруктами. Що з ними зробити, описано в рецептах вище.
  • Викладаємо тісто у форму (вона вже змазаний вершковим маслом, а дно присипане крихтою з солодких сухариків), і поміщаємо в духовку, нагріту до 185-190 С.
  • Залишаємо шарлотку на кефірі хвилин на сорок.
  • Дивіться також:  Солодкий пиріг на швидку руку
    Прокрутка до верху