Використовуємо кефір
Застосування кефіру або кислого молока – простий і надійний спосіб спекти смачну шарлотку. З подібним інгредієнтом цукор не вплине на структуру тесту – воно вийде кислуватим і щільніше, ніж зазвичай. Але такі якості чудово поєднуються з яблуками. Тільки для цього пирога потрібні обов’язково солодкі сорти.
Отже, кефірну шарлотку печуть з:
- 0,5 кілограма яблук;
- 100 грамів масла (мається на увазі вершкове);
- такого ж обсягу цукрового піску;
- пари яєчок;
- чверть кіло борошна (краще брати вищого сорту);
- ¼ Чайної ложечки солі;
- ½ Чайної ложки розпушувача ( можна замінити харчовою содою);
- 200 мл – склянки – кефіру (якщо немає, підійде кисле молоко).