Помічниця – мультиварка
Коли потрібно одночасно готувати кілька страв, зручно користуватися мультиварка. Поки вона буде виконувати задану програму, можна займатися чимось іншим. Принадність кухонного апарату в тому, що в ньому добре не тільки варити або смажити, але і піч. Приготувати шарлотку в мультиварці виходить нітрохи не гірше, ніж в духовці.

Для рецепту вам знадобиться:
- 200 грамів високосортного борошна;
- таку ж кількість цукру-піску;
- три штуки яєчок;
- чотири соковитих яблучка;
- ½ Чайної ложки кориці;
- чайна ложечка ванільки.
Приймемо до уваги, що для цієї випічки краще всього підходять зелені кислі яблука – вони надають пирога більше соковитості.
Що будемо робити?
Спочатку займаємося фруктами. Переробляємо їх традиційним для шарлотки способом, поки не отримаємо тоненькі часточки.
Мультічашу змащуємо маслом (все одно, яким – хоч рослинним, хоч вершковим). На дно ємності кладемо нарізку з яблук.
Тепер потрібно з яєць, цукру і ванільки зробити повітряну піну. Першими підуть яйця з цукровим піском. Трохи їх змішаємо ложкою і тоді вже додамо ванільний екстракт. Тепер можна включати міксер, щоб отримати необхідну консистенцію.
Міксер свою справу закінчив, його можна відкласти в сторону. Далі вводимо в цукрово-яєчну суміш борошно, не перестаючи заважати. Але тепер робимо це ложкою.
Залишається готове тісто вилити на яблука і розподілити рівномірним шаром.
Вставляємо в чашу мультиварки. Натискаємо режим «Випічка/пиріг». Задаємо час – 60 хвилин.
Коли прилад видасть звуковий сигнал, що завдання виконане, і відключиться, відкриємо кришку. Але не будемо пиріг діставати відразу, вона повинна настоятися. Хвилин через 15-20 її можна дістати і насолоджуватися смаком.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8