Сім рецептів шарлотки з яблуками – простих і смачних

Помічниця – мультиварка

Коли потрібно одночасно готувати кілька страв, зручно користуватися мультиварка. Поки вона буде виконувати задану програму, можна займатися чимось іншим. Принадність кухонного апарату в тому, що в ньому добре не тільки варити або смажити, але і піч. Приготувати шарлотку в мультиварці виходить нітрохи не гірше, ніж в духовці.

Для рецепту вам знадобиться:

  • 200 грамів високосортного борошна;
  • таку ж кількість цукру-піску;
  • три штуки яєчок;
  • чотири соковитих яблучка;
  • ½ Чайної ложки кориці;
  • чайна ложечка ванільки.

Приймемо до уваги, що для цієї випічки краще всього підходять зелені кислі яблука – вони надають пирога більше соковитості.

Що будемо робити?

  • Спочатку займаємося фруктами. Переробляємо їх традиційним для шарлотки способом, поки не отримаємо тоненькі часточки.
  • Мультічашу змащуємо маслом (все одно, яким – хоч рослинним, хоч вершковим). На дно ємності кладемо нарізку з яблук.
  • Тепер потрібно з яєць, цукру і ванільки зробити повітряну піну. Першими підуть яйця з цукровим піском. Трохи їх змішаємо ложкою і тоді вже додамо ванільний екстракт. Тепер можна включати міксер, щоб отримати необхідну консистенцію.
  • Міксер свою справу закінчив, його можна відкласти в сторону. Далі вводимо в цукрово-яєчну суміш борошно, не перестаючи заважати. Але тепер робимо це ложкою.
  • Залишається готове тісто вилити на яблука і розподілити рівномірним шаром.
  • Вставляємо в чашу мультиварки. Натискаємо режим «Випічка/пиріг». Задаємо час – 60 хвилин.
  • Коли прилад видасть звуковий сигнал, що завдання виконане, і відключиться, відкриємо кришку. Але не будемо пиріг діставати відразу, вона повинна настоятися. Хвилин через 15-20 її можна дістати і насолоджуватися смаком.
  • Дивіться також:  Пиріг зі сливами – 11 швидких і смачних рецептів
    Прокрутка до верху