Сир рікотта (ricotta): для чого використовують в кулінарії – 6 рецептів страв з м’яким сироватковим сиром

Склад, калорійність і харчова цінність

Сир володіє поживними якостями, завдяки дивовижному складу, в який включені:

  • вітаміни (А, Е), які відповідають за стан шкірних покривів та діяльність очей;
  • калій;
  • вітаміни групи В, нормалізують діяльність нервової системи;
  • цинк;
  • кальцій – головна цінність продукту, який відповідає за кісткову систему. Допомагає поліпшити стан нігтів і волосся;
  • вітаміни (D, К);
  • селен допомагає покращувати діяльність м’язів.

Рікотта має малу калорійність у порівнянні з більшістю сирів. Тому ідеально підходить для дієтичного харчування. Калорійність складає всього 174 ккал в 100 р.

У тій же масі продукту містить:

  • білки – 11 г;
  • вуглеводи – 3 г;
  • жири – 13 р.
Дивіться також:  Щавлевий суп – 11 класичних рецептів з яйцем