Сир в домашніх умовах – 8 простих і смачних рецептів

Готуємо з сиру

Твердий сир неважко зробити із звичайного сиру. Звичайно, він не буде в точності повторювати дорогі тверді сири, дозревавшие кілька місяців у спеціальних умовах, але якщо додати зовсім трохи спецій, зелені або паприки, то вийде не менш смачно.

Перелік інгредієнтів, необхідних для приготування:

  • 700 г сиру;
  • 1000 мл молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 10 г солі;
  • 5 г соди.

Як приготувати:

  • Сир розім’яти руками, залити молоком і відправити на вогонь. Прогрівати ці продукти на плиті до світло-прозорого кольору сироватки та відділення сиру в тягучий згусток.
  • Відкинути сир на друшляк з марлею. Як тільки вся рідина фільтруватиметься, ще теплу сирну масу повернути в каструлю, туди ж додати масло, яйця, соду і сіль. На паровій бані варити сир, поки він не стане однорідним (приблизно 20-25 хвилин). Весь цей час потрібно перемішувати масу дерев’яною ложкою.
  • Готового сиру дати трохи охолонути і перекласти його в выстеленную харчовою плівкою форму. Коли сир застигне, його можна нарізати і подавати до столу. Зберігають цей продукт у холодильнику в щільно зачиненій контейнері.

Якщо приготовлений таким способом сир використовувати в приготуванні піци, то ароматна і тягуча сирна скоринка забезпечена.

Дивіться також:  Баклажанна ікра – 6 рецептів з покроковим описом
Прокрутка до верху