З горіхами
Печиво з сиру з горіхами порадує багатьох не тільки своєю ніжною структурою, але і хрусткою частинкою. Іноді цей рецепт використовують в якості «філософського» печива з записками-пророцтвами.
- борошно біла – 350 г;
- слив. масло – 0,2 кілограма;
- яйця курячі – 2 шт.;
- 0,2 кілограма сиру;
- по 0,1 кілограма горіхів і цукру.
Для початку відокремлюємо білки від жовтків. Сир перетираємо з жовтками, підталим маслом, половиною цукру і борошном. Виходить трохи липковатое тісто. Для зниження рівня липкості, його потрібно помістити на деякий час в холод. Окремо збиваємо білки і всипаємо в піну цукор, що залишився. Горіхи перед використанням треба добре перемолоти (кавомолка, блендер). Остигле тісто розкочуємо тонким шаром, покриваємо білковою піною і притрушиваем горіхами. Далі пласт скручуємо в рулет і розрізаємо впоперек на невеликі шматочки (2 см). Викладаємо вироби на деко і ставимо в розігріту до 180 С духовку. Готове печиво за бажанням присипаємо пудрою.