Сирно-пісочне тісто
Існує маса смачної випічки з пісочного тіста (тарти, торти, тістечка та пиріжки), але от її калорійність для багатьох залишається величезним мінусом. Усунути такий недолік можна дуже легко, замінивши частину масла сиром. Працювати з таким сирно-пісочним тістом одне задоволення. Воно не кришиться і не липне до рук.
Необхідні для цього виду тесту компоненти:
- 200 г вершкового масла;
- 500 г борошна;
- 2 яйця;
- 100 г сиру;
- 200 г цукру;
- 2,5 г солі;
- 4 г соди;
- 7 г розпушувача.
Готуємо сирно-пісочне тісто наступним чином:
- Частину борошна (приблизно, 100 – 150 г) відсипати в окрему ємність, а решту порубати ножем разом з розпушувачем і холодним маслом в крихту.
- Яйця збити міксером в пінну масу разом з цукром. Сир продавити через дрібне сито і змішати з содою. Крупинки сиру мало кому подобаються в текстурі тесту, тому перед використанням цей кисломолочний продукт обов’язково необхідно пропускати через сито або перебивати блендером. Це поліпшить текстуру і смак готової випічки.
- Перекласти сир у збиті яйця і знову змішати все міксером. Отриману суміш вилити в олійно-борошняну крихту і швидко замісити тісто. Щоб встигло трохи підтанути масло стабілізувався, грудку тіста краще на деякий час відправити у холод.