Ніжне тісто для рогаликів
Варена згущене молоко, домашній мармелад, густий фруктовий джем або свіжі ягоди-фрукти – все це може стати начинкою для ніжних сирних рогаликів, які за своїми смаковими якостями можуть затьмарити навіть вишукані круасани.
Щоб приготувати сирне тісто для рогаликів, потрібно взяти:
- 300 г сиру;
- 200 г м’якого вершкового масла або маргарину;
- 150 г цукру;
- 5 г ванільного цукру;
- 1 яйце;
- 10 г розпушувача;
- 2 ст. борошна.
Етапи замішування:
- У чашу блендера відправити сир і масло, перебити до однорідності. Потім всипати обидва види цукру, знову змішати все блендером, вбити яйце і повторити змішування в блендері.
- Якщо в арсеналі господині немає такого пристрою, який зможе виконати за неї більшу частину роботи, то сир доведеться протерти через сито, змішати ложкою з м’яким маслом, а потім з’єднати з окремо збитим з цукром яйцем.
- На стіл просіяти борошно з розпушувачем, на неї викласти сирно-масляне масу і замісити тісто. Після того як вымешанная маса проведе годинку в холодильнику, можна займатися формуванням і випічкою рогаликів.