Для печива
Сирне тісто для печива включає в себе мінімум інгредієнтів, але не у всіх господинь воно виходить. Іноді випічка стає твердою, то «гумовою», а то і зовсім сирої всередині. Даний рецепт розкриє ідеальні пропорції інгредієнтів і секрети процесу замішування, які дозволять отримати печиво з тонкою хрумкою скоринкою та м’якою шаруватою структурою всередині.
Співвідношення інгредієнтів:
- 400 г сиру;
- 200 г вершкового масла;
- 10 г розпушувача;
- 300 г борошна.
Алгоритм замішування:
- Масло потрібно довести до м’якості, коли його можна буде дуже легко продавити пальцем. Потім нарізати його на шматочки, змішати з сиром і перетовкти на однорідну пастоподобную масу за допомогою блендера (заглибного або чаші).
- Як тільки сир і масло стали єдиним цілим, їх слід змішати з борошном і розпушувачем. Отримане некруте тісто обов’язково повинно стабілізуватися приблизно годину на холоді.
Оскільки в тесті немає підсолоджувачів, то при формуванні печенюшек їх просто обвалюють у цукрі і укладають солодкої стороною вгору. Це дозволяє не тільки зробити випічку смачніше, але й отримати хрустку скоринку.