Сирне тісто – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Для печива

Сирне тісто для печива включає в себе мінімум інгредієнтів, але не у всіх господинь воно виходить. Іноді випічка стає твердою, то «гумовою», а то і зовсім сирої всередині. Даний рецепт розкриє ідеальні пропорції інгредієнтів і секрети процесу замішування, які дозволять отримати печиво з тонкою хрумкою скоринкою та м’якою шаруватою структурою всередині.

Співвідношення інгредієнтів:

  • 400 г сиру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 10 г розпушувача;
  • 300 г борошна.

Алгоритм замішування:

  • Масло потрібно довести до м’якості, коли його можна буде дуже легко продавити пальцем. Потім нарізати його на шматочки, змішати з сиром і перетовкти на однорідну пастоподобную масу за допомогою блендера (заглибного або чаші).
  • Як тільки сир і масло стали єдиним цілим, їх слід змішати з борошном і розпушувачем. Отримане некруте тісто обов’язково повинно стабілізуватися приблизно годину на холоді.

Оскільки в тесті немає підсолоджувачів, то при формуванні печенюшек їх просто обвалюють у цукрі і укладають солодкої стороною вгору. Це дозволяє не тільки зробити випічку смачніше, але й отримати хрустку скоринку.

Дивіться також:  Пиріг з полуницею швидко і просто – 12 рецептів, як спекти в мультиварці, в духовці
Прокрутка до верху