Для вареників
Вареники ліплять з різних видів тіста (заварного, на кефірі, сироватці, молоці), але особливо пишними і ніжними виходять вироби з сирного тіста з фруктовими начинками, приготовані на пару.
Також в це тісто можна загорнути і несолодкий фарш, зменшивши кількість цукру за смаком.
Рецепт вареників передбачає використання наступних продуктів:
- 250 г сиру жирністю 9%;
- 4 яйця;
- 180 г цукру;
- 5 г соди;
- 3 г солі;
- ванільний цукор за бажанням і смаком;
- 390 – 420 г пшеничного борошна.
Як замісити:
- Яйця збити з цукром ручним віночком або міксером. Сир продавити через сито і змішати з сіллю і содою, яку не треба нічим гасити.
- З’єднати разом сирну і яєчну масу, перемішати, а далі невеликими порціями просіяти і вмішувати борошно до отримання м’якого і пластичного тіста.
- Готовому сирно-борошняному колобку дати полежати чверть години на столі, після чого можна приступати до ліплення вареників.
Як бачимо, сирне тісто – «універсальний боєць» на кухні, який допоможе у створенні самих різних блюд. Освоївши технологію його приготування, вам ніколи не доведеться замислюватися над тим, що спекти до чаю, або подати в якості ситного перекусу у вихідний день.