Сирне тісто – 9 рецептів приготування в домашніх умовах

Для вареників

Вареники ліплять з різних видів тіста (заварного, на кефірі, сироватці, молоці), але особливо пишними і ніжними виходять вироби з сирного тіста з фруктовими начинками, приготовані на пару.

Також в це тісто можна загорнути і несолодкий фарш, зменшивши кількість цукру за смаком.

Рецепт вареників передбачає використання наступних продуктів:

  • 250 г сиру жирністю 9%;
  • 4 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 5 г соди;
  • 3 г солі;
  • ванільний цукор за бажанням і смаком;
  • 390 – 420 г пшеничного борошна.

Як замісити:

  • Яйця збити з цукром ручним віночком або міксером. Сир продавити через сито і змішати з сіллю і содою, яку не треба нічим гасити.
  • З’єднати разом сирну і яєчну масу, перемішати, а далі невеликими порціями просіяти і вмішувати борошно до отримання м’якого і пластичного тіста.
  • Готовому сирно-борошняному колобку дати полежати чверть години на столі, після чого можна приступати до ліплення вареників.

Як бачимо, сирне тісто – «універсальний боєць» на кухні, який допоможе у створенні самих різних блюд. Освоївши технологію його приготування, вам ніколи не доведеться замислюватися над тим, що спекти до чаю, або подати в якості ситного перекусу у вихідний день.

Дивіться також:  Корнуэльский яблучний пиріг – 6 рецептів, як спекти традиційний англійський пиріг
Прокрутка до верху