З плавленим сиром
Ніжну консистенцію сирний суп отримує завдяки тому, що в його складі – плавлений сир. А креветки надають яству особливу пікантність. Рецептів досить багато.
Ось продукти для одного з них.
- плавлені сирки (наприклад, «Дружба») – 2 штуки;
- болгарський перець (візьмемо червоний) – 1 великий плід;
- цибуля – 1 велика головка;
- морква – 1 коренеплід;
- картопля – 3 бульби;
- креветки – не менше 100 м;
- сіль, приправи – орієнтуйтеся на власний смак.
Ставимо закипати воду, а поки займаємося заправкою. Обсмажуємо на рафінованій соняшниковій олії цибулю, поки він не стане напівпрозорим. Тоді вже можна додавати пропущену через дрібну тертку моркву і перетворений на соломку болгарський перець (заздалегідь очищений від шкірки і насіння). Перемішуємо і даємо потушиться близько 10 хвилин.
Розжарюємо масло на другий сковороді і обсмажуємо креветки.
У каструлю з киплячою водою додаємо картоплю (у вигляді маленьких кубиків). Туди ж відправляємо плавлені сирки і спеції. Наприклад, мелені перець чорний і запашний. Нагрівання зменшуємо: нехай інгредієнти поварятся півгодини.
Настав час відправляти цибульно-перечно-морквяну заправку. А за 10 хвилин до того, як страва буде готове, – креветки і лавровий лист. От і все! Смачний креветочний суп з плавленим сиром можна пробувати. Подайте до нього грінки – підсушені в духовці і натерті часником скибочки багета.