Сирний суп з креветками – 8 рецептів приготування

Сирний суп-пюре з креветками

Таке блюдо не соромно подати гостям і навіть поставити на святковий стіл. Суп не тільки чудовий на смак, але ще й презентабельно виглядає завдяки формі подачі в кожну тарілку кладуть окремо відварена велика креветка і присипка з «Пармезану».

Для сирного супу-пюре з креветками на три порції знадобляться:

  • картоплини – 4 бульби;
  • креветки (очищені і заморожені) – 250 г;
  • креветки великі – 3 штуки;
  • сири двох видів: плавлений від 180 до 200 р, «Пармезан» – 30 г;
  • вода – не менше 1200 мілілітрів;
  • сіль – пара чайних ложок;
  • зелений кріп – 3-4 гілочки;
  • куркума – ½ чайної ложки;
  • чорний мелений перець.

Займаємося картоплею. Після необхідної підготовки нарізаємо її досить крупно. Висипаємо в каструлю, наливаємо в неї воду. Хай вариться. В процесі не забудемо посолити.

Готовий овоч відправляємо в блендер і перетворюємо на пюре. Повертаємо продукт в каструлю з картопляним відваром. З допомогою віночка робимо однорідну рідину. Тепер треба всипати туди креветки (заздалегідь розморожені). Нехай закиплять.

Можна кидати плавлений сир. Краще не цілими брусками (вони будуть занадто довго розчинятися), а обробленими на крупній тертці. Лише тільки він остаточно розчиниться, присмачую рідина куркумою і перцем, а також як можна дрібніше порубаним кропом.

Залишилося востаннє крем-суп перемішати і прибрати з печі. Йому належить настоятися хоча б 10 хвилин. А ми встигнемо натерти «Пармезан» і відварити великі креветки. Подаємо в порційних тарілках.

Дивіться також:  Рецепт фаршированої риби, запеченої в духовці (з фото)
Прокрутка до верху