Сирний суп-пюре з креветками
Таке блюдо не соромно подати гостям і навіть поставити на святковий стіл. Суп не тільки чудовий на смак, але ще й презентабельно виглядає завдяки формі подачі в кожну тарілку кладуть окремо відварена велика креветка і присипка з «Пармезану».
Для сирного супу-пюре з креветками на три порції знадобляться:
- картоплини – 4 бульби;
- креветки (очищені і заморожені) – 250 г;
- креветки великі – 3 штуки;
- сири двох видів: плавлений від 180 до 200 р, «Пармезан» – 30 г;
- вода – не менше 1200 мілілітрів;
- сіль – пара чайних ложок;
- зелений кріп – 3-4 гілочки;
- куркума – ½ чайної ложки;
- чорний мелений перець.
Займаємося картоплею. Після необхідної підготовки нарізаємо її досить крупно. Висипаємо в каструлю, наливаємо в неї воду. Хай вариться. В процесі не забудемо посолити.
Готовий овоч відправляємо в блендер і перетворюємо на пюре. Повертаємо продукт в каструлю з картопляним відваром. З допомогою віночка робимо однорідну рідину. Тепер треба всипати туди креветки (заздалегідь розморожені). Нехай закиплять.
Можна кидати плавлений сир. Краще не цілими брусками (вони будуть занадто довго розчинятися), а обробленими на крупній тертці. Лише тільки він остаточно розчиниться, присмачую рідина куркумою і перцем, а також як можна дрібніше порубаним кропом.
Залишилося востаннє крем-суп перемішати і прибрати з печі. Йому належить настоятися хоча б 10 хвилин. А ми встигнемо натерти «Пармезан» і відварити великі креветки. Подаємо в порційних тарілках.