Як приготувати з сьомгою
Любителі морепродуктів напевно оцінять тонкий збалансований смак першого страви з креветками і червоною рибою. Таке поєднання продуктів – істинно французька класика.
Зваримо суп з:
- креветок (дрібних) – 250 г;
- філе сьомги – 300 г;
- кореня селери – вистачить 100 г;
- солі і перцю;
- зелені кропу і петрушки – за власним смаком;
- картоплі – пари коренеплодів;
- невеликих цибулевих головок – 2 штук;
- маслин і оливок – по 4 ягоди того й іншого;
- лимона – ½ плода;
- сметани (краще брати жирну, не менш 33%) – повній столовій ложки;
- плавленого сирка (краще «Вершкового») – одного буде достатньо.
Ставимо закипати воду, а поки готуємо картоплю і селеру. Першу перетворюємо на маленькі кубики, другу – в тонку соломку. Кидаємо все це у вируючу каструлю.
Цибулю у вигляді полуколечек також відправляємо в бульйон. Склад підсолюємо і присмачую спеціями. Нехай відвар проведе на вогні середньої потужності ¼ години.
А ми поки займаємося сирком, ягодами і рибою. Перше нарізаємо, або пропускаємо через крупну тертку. Друге ріжемо як можна дрібніше. Третє, навпаки, більше. Спочатку в суп йдуть маслини з оливками, через пару-трійку хвилин їх «наздоганяє» сьомга.
Коли розуміємо, що все майже готове, додаємо в суп сметану і сирок. Заважаємо, щоб вони розчинилися без сліду.
Тепер постараємося дуже швидко звільнити креветки від панцирів, дрібно порубати зелень і все це додати в каструлю. Тільки суп закипить, можна гасити вогонь. Нехай страва настоїться під кришкою не менше півгодини.
Досвідчені кулінари радять використовувати в подібному блюді відразу кілька видів червоної риби. Такий прийом робить смак особливо густим і насиченим.