Вершково-сирний суп з креветками
Наступний варіант – рецепт пікантного гарячого страви, яке обов’язково займе почесне місце у вашому кулінарному блокнотику.
Які зібрати інгредієнти?
- сир – 150 г;
- овочевий бульйон – знадобиться півлітра;
- креветки – 100 г;
- вершки – досить склянки;
- сіль, спеції і зелений кріп – покладайтеся на власний смак;
- борошно – не більше 50 р.
Промиті креветки підсолюємо і відварюємо рівно три хвилини. Коли охолонуть, звільняємо від панцирів і складаємо в миску.
Трохи борошна висипаємо в сотейник і легенько підрум’янюємо. В цей час тоненьким струменем будемо підливати до неї бульйон з овочів. Не забудемо весь час заважати: грудочки в супі не потрібні.
Тепер можна відправляти в рідину оброблений за допомогою терки сир і використовувати спеції. Накриваємо ємність кришкою і через п’ять хвилин вимикаємо вогонь.
Наливаємо суп в тарілки, розкладаємо відварені морепродукти і декоруємо кожну порцію зеленню.