Двошарова морквяно-сирна запіканка
Яскраве блюдо з насиченим смаком, яке приваблює оригінальним зовнішнім виглядом.
Потрібно:
- морквина -280 г;
- сир -370 г;
- сметана -370 мл;
- вершкове масло -110 г;
- яйця -4 великих або 5 дрібніші;
- борошно -180 г;
- родзинки або горіхи — близько 90 м;
- цукру -210 м;
- пакет ванільного цукру;
- панірувальні сухарі -1,5 великих ложки;
- порошку кориці -1 ч. ложка;
- сода —неповну чайну ложку;
- крохмаль -40 р.
Приготування.
- Помитий і почищений моркву подрібнити на дрібній тертці і протушкувати хвилин 15 в невеликій кількості води з маслом.
- Розм’якшене вершкове масло збити з 1 або 2 яйцями (залежно від їх розміру).
- З’єднати збите яйце з морквяної масою.
- Розпарити в гарячій воді родзинки 10-15 хвилин (злегка обсмажені горіхи подрібнити).
- Додати до морквині борошно і горіхи (ізюм), перемішати.
- Приготувати морквяний шар в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
- Залишилися яйця збити зі сметаною, корицею, ваніллю і крохмалем. Додати сир і перемішати.
Отриману суміш розподілити рівномірно на приготовлену сирну масу. - Запікати в духовці при температурі 175 градусів 35 хвилин.