Сирно-морквяна запіканка – 7 рецептів

Двошарова морквяно-сирна запіканка

Яскраве блюдо з насиченим смаком, яке приваблює оригінальним зовнішнім виглядом.

Потрібно:

  • морквина -280 г;
  • сир -370 г;
  • сметана -370 мл;
  • вершкове масло -110 г;
  • яйця -4 великих або 5 дрібніші;
  • борошно -180 г;
  • родзинки або горіхи — близько 90 м;
  • цукру -210 м;
  • пакет ванільного цукру;
  • панірувальні сухарі -1,5 великих ложки;
  • порошку кориці -1 ч. ложка;
  • сода —неповну чайну ложку;
  • крохмаль -40 р.

Приготування.

  • Помитий і почищений моркву подрібнити на дрібній тертці і протушкувати хвилин 15 в невеликій кількості води з маслом.
  • Розм’якшене вершкове масло збити з 1 або 2 яйцями (залежно від їх розміру).
  • З’єднати збите яйце з морквяної масою.
  • Розпарити в гарячій воді родзинки 10-15 хвилин (злегка обсмажені горіхи подрібнити).
  • Додати до морквині борошно і горіхи (ізюм), перемішати.
  • Приготувати морквяний шар в розігрітій до 190 градусів духовці 15 хвилин.
  • Залишилися яйця збити зі сметаною, корицею, ваніллю і крохмалем. Додати сир і перемішати.
    Отриману суміш розподілити рівномірно на приготовлену сирну масу.
  • Запікати в духовці при температурі 175 градусів 35 хвилин.
Дивіться також:  Сирна запіканка без яєць – 8 рецептів