З коньяком
Склад продуктів: 240 г цукрового піску, 320 мл фільтрованої води, 3 великі ложки коньяку.
- Вода виливається в сотейник. Коли рідина трохи нагріється, в ній треба повністю розчинити цукровий пісок.
- Суміш доводиться до кипіння при частому помішуванні, після чого знімається з вогню.
- Просочення охолоджується при кімнатній температурі.
Залишається додати в сироп коньяк і добре перемішати. Холодною сумішшю можна просочувати бісквітні коржі або кекси.
Вершкова просочення – покроково
Склад продуктів: 380 мл вершків середньої жирності, 8-9 великих ложок згущеного молока (не вареного!).
- Для приготування такої ніжної просочення потрібно з’єднати згущене молоко і вершки. Обидва молочних продукту потрібно попередньо добре охолодити.
- Суміш, що вийшла, за допомогою спеціальної насадки блендера або міксера збивається до однорідності.
- Готова маса відразу використовується для просочення бісквітних коржів.
Якщо взяти для такої суміші максимально жирні вершки, то результат вийде занадто густим.