З лимоном і зеленню
Інгредієнти: рибне тушка на півкіло, пучок різної свіжої зелені, 1/3 свіжого лимона, сіль, перець.

Рибка миється, чиститься, позбавляється від голови і від нутрощів.
Для начинки з’єднується мелкорубленая підсолена зелень, перець і тонкі скибочки цитрусового. Ці компоненти викладаються всередину скумбрії.
Риба загортається в фольгу. Краще використовувати відразу 2 шари покриття.
Готується скумбрія, запечена у фользі, в розігрітій до 190 градусів духовій шафі.
Випікаємо в сметані з овочами
Інгредієнти: велика рибна тушка, пучок зеленого цибулі, морква, 4 картоплини, 2 м’ясистих томату, 4 ст. ложки жирної сметани, дрібна сіль, ароматні трави.

Риба для початку миється, чиститься, потрошится і позбавляється від голови. Далі її потрібно акуратно розрізати на порційні шматочки. Якщо скумбрію повністю розморозити, то вона може розвалюватися при нарізці. Особливо, якщо взяти не самий гострий ніж. Тому починати подрібнювати тушку треба ще до того, як вона до кінця розморозиться.
Картопля чиститься, миється і ріжеться дуже тонкими пластинками. Широкі шматочки будуть занадто довго пропікається. Щоб з картопляних скибочок пішов зайвий крохмаль, їх потрібно покласти в миску з крижаною водою на 10-12 хвилин, а потім відкинути на друшляк.
Очищена морквина також ріжуть кружальцями.
Спочатку шматочки риби натираються сіллю, ароматними травами і злегка обсмажують на будь-якому жирі до рум’яності.
Картопля 5-7 хвилин вариться в солоній воді.
На останньому в сковорідці жирі смажаться і помідори, нарізані невеликими шматочками, а також морква.
Залишається у форму шарами викласти шматочки рибки, всі овочі по черзі, рубану зелень і полити продукти сметаною. Якщо рідини в ємності мало, можна додати трохи гарячої води.
Форма покривається «кришкою» з фольги.
Готується скумбрія, запечена в духовці з овочами, близько півгодини при високій температурі.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9