Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення

З жовтих слив

Варити варення з слив будь-якого кольору, але за цим рецептом сливове варення, виходить, за зовнішнім виглядом, як густий мед, а за смаком, як тільки зірваний з гілки фрукт.

Для цієї заготовки знадобиться підготувати:

  • 1000 г стиглих жовтих слив;
  • 800 г цукру.

Спосіб приготування:

  • Сливи розібрати на часточки, вийнявши кісточки. Потім обшпарити їх окропом і зняти шкірку, часто буває, що вона дає варенню недоречну гірчинку, і нарізати на невеликі шматочки. Далі засипати фрукти цукром і дати постояти кілька годин. Якщо немає часу або бажання чекати, коли фрукти пустять сік, то можна на дно каструлі налити трохи води, щоб заготовка не підгоріла. На смак варення це суттєво не позначиться.
  • Пустили сік подрібнені сливи на вогні проварити протягом 10 хвилин після закипання, потім прибрати з вогню і залишити до повного охолодження. Вдруге сливи проварюють до бажаної консистенції варення (приблизно 20 хвилин) і гарячим укупоривают у підготовлену скляну тару.
Дивіться також:  Торт Південна ніч – 4 покрокових рецепта приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху