Готуємо в мультиварці
Багато сучасні мультипомощницы оснащені функцією «Варення/Джем», але навіть якщо такої опції немає, варення зі слив можна приготувати в мультиварці скориставшись функцією «Гасіння» або «Випічка».
Що знадобиться в процесі готування варення:
- 1000 г слив;
- 1000 г білого кристалічного цукру;
- 3 г ваніліну;
- 3 г кориці;
- 3 г натертого імбиру або інші спеції і прянощі за смаком.
Алгоритм дій:
- Сливи перебрати, видаливши зіпсовані екземпляри і плодоніжки. Потім старанно промити їх під прохолодною проточною водою, обсушити і видалити кісточку.
- При бажанні плоди без кісточок можна нарізати на скибочки. Скласти все в мультикастрюлю і засипати цукром. Наступний етап – витримка фруктів до виділення соку.
- Пустила сік заготівлю перемішати, накрити кришкою і готувати 60 хвилин в одній з обраних опцій. За десять хвилин до закінчення готування в варення додати спеції. Закатують заготівлю банки гарячої.
Щоб під час варіння варення в мультиварці воно не втекло, слід зняти паровий клапан. Це також запобіжить рясне утворення піни.