Сливове варення з какао
Густе, як шоколадна паста, зі смаком цукерок «Чорнослив в шоколаді» — так коротко можна охарактеризувати варення зі слив з какао. Його смак сподобається не тільки любителям шоколаду, але навіть і не любителям варення.
До складу ласощів входять:
- 1500 г слив;
- 570 г цукру;
- 90 мл води;
- 150 г какао-порошку;
- 150 г волоських горіхів;
- 150 г вершкового масла.
Черговість кулінарних процесів:
- Спочатку потрібно підготувати сливи. Для цього їх миють, видаляють кісточку, а самі плоди розрізають на шість частин кожен.
- На дно каструлі з товстим дном налити води, покласти сливи і присипати їх зверху 150 г цукру. Довести фруктові скибочки до кипіння і варити в сиропі півгодини.
- Цукор, що залишився перемішати з какао-порошком і акуратно ввести в проварені сливи. Перемішувати до повного розчинення солодких крупинок, потім дати покипіти ще 10 хвилин.
- Після цього викласти нарізане невеликими кубиками вершкове масло, як тільки воно повністю розійдеться в загальній масі, засікаємо п’ять хвилин кипіння варення.
- Під кінець в каструлю відправляються змелені в дрібну крихту (практично в борошно) волоські горіхи. З ними варення повинно проваритися ще 10 хвилин. Далі заготівлю залишається тільки розфасувати по банках і закупорити.