Як готувати з кісточками
Щоб приготувати смачне домашнє варення зі слив з кісточками, беруть непереспелые плоди продовгуватої форми з тугою і щільною м’якоттю, такі сливи ще називають чорносливом. Такі фрукти в готовому варення виходять з цільними мармеладної структурою м’якоті.
Для порції на дві півлітрові баночки варення необхідно взяти:
- 1500 г слив;
- 1500 г цукрового піску;
- 400 мл питної води.
Технологія приготування:
- Відібрати цілісні сливи без вм’ятин та інших пошкоджень. Видалити з фруктів плодоніжки, якщо вони є, а самі плоди промити в друшляку під проточною водою. Потім залишити їх в друшляку на деякий час, щоб вода скла.
- Воду і цукор у кількостях, зазначених у рецепті, з’єднати разом і прогріти на вогні при безперервному помішуванні до повного розчинення цукру.
- Обсохлі сливи проколоти в декількох місцях виделкою або зубочисткою. Занурити підготовлені плоди в киплячий сироп і проварити їх п’ять хвилин, потім дати час на просахаривание слив, залишивши їх у сиропі до повного охолодження.
- Процедуру повторити в загальній складності чотири рази, потім гаряче варення розкласти в банки і закрити кришками.