Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення

Як готувати з кісточками

Щоб приготувати смачне домашнє варення зі слив з кісточками, беруть непереспелые плоди продовгуватої форми з тугою і щільною м’якоттю, такі сливи ще називають чорносливом. Такі фрукти в готовому варення виходять з цільними мармеладної структурою м’якоті.

Для порції на дві півлітрові баночки варення необхідно взяти:

  • 1500 г слив;
  • 1500 г цукрового піску;
  • 400 мл питної води.

Технологія приготування:

  • Відібрати цілісні сливи без вм’ятин та інших пошкоджень. Видалити з фруктів плодоніжки, якщо вони є, а самі плоди промити в друшляку під проточною водою. Потім залишити їх в друшляку на деякий час, щоб вода скла.
  • Воду і цукор у кількостях, зазначених у рецепті, з’єднати разом і прогріти на вогні при безперервному помішуванні до повного розчинення цукру.
  • Обсохлі сливи проколоти в декількох місцях виделкою або зубочисткою. Занурити підготовлені плоди в киплячий сироп і проварити їх п’ять хвилин, потім дати час на просахаривание слив, залишивши їх у сиропі до повного охолодження.
  • Процедуру повторити в загальній складності чотири рази, потім гаряче варення розкласти в банки і закрити кришками.
Дивіться також:  Фрукти в шоколаді – 6 рецептів, як зробити своїми руками в домашніх умовах
Прокрутка до верху