Сливово-яблучне варення
Поєднання цих фруктів не можна назвати ексклюзивним, але, тим не менш, виходить дуже смачне домашнє ласощі, яке можна намазати на тости, покласти начинку пирогів або просто є з чаєм вприкуску.
На одну невелику порцію варення потрібно взяти:
- 1000 г слив;
- 1000 г яблук;
- 900 г цукру;
- 100 мл теплої питної води;
- 7 г кориці в порошку.
Як приготувати:
- Вимиті сливи акуратно розділити на половинки, кісточки викинути, а часточки скласти у каструлю, на дно якої налита тепла вода. Засипати зверху все цукром і поставити на плиту закипати.
- Поки сливи будуть доходити до кипіння, зайнятися яблуками. Їх слід очистити, вирізати насіннєві коробочки, а м’якоть нашаткувати невеликими кубиками або тонкими скибочками.
- До закипевшим сливам відправити яблучні дольки і варити, поки всі компоненти заготовки не стануть красивого рубінового кольору. Після цього вогонь вимкнути, а заготівлю відставити до повного охолодження (приблизно на ніч). За цей час яблука добре напитаются сиропом.
- На наступний день додати в варення корицю, довести його до кипіння, проварити 5-7 хвилин і гарячим закатати в стерильні банки, які повинні охолонути перевернуті догори дном.